Alles komt aan op de laatste dag voor Aalsmeer

In de zaterdag tweede klasse B blijft het spannend tot de laatste speeldag. Medekoploper Aalsmeer won met 3-0 van TOV en zag ook dat concurrent Almere geen fout maakte (4-0 winst tegen De Vecht). Alles komt nu aan op de laatste speeldag.

Tegen TOV kende Aalsmeer geen enkel probleem. Het enige dat de ploeg van Cor van Garderen zich zelf kan verwijten is het dat de wedstrijd niet eerder wist te beslissen. De openingstreffer viel pas ene minuut voor rust toen Michael Kocon werd weggestuurd door Calvin Koster en rustig binnen kon tikken (1-0). Van Garderen: “Ik vind dat we het goed gedaan hebben. Iedereen loopt toch een beetje op de toppen van zijn tenen door de spanning. Als je dan 3-0 winst mag je niets te klagen hebben.”

Een kwartier na rust zorgde Kocon, nu op aangeven van Kevin Vermeij, voor de tweede treffer. Van Garderen: “Vermeij is van een enorme waarde voor ons. Hij speelde vandaag op het middenveld in plaats van in de laatste lijn omdat hij rust weet te brengen en de nodige ervaring heeft. Ik ga er dan ook alles aan doen om hem bij Aalsmeer te houden.”

De bij Aalsmeer teruggekeerde Mitch van Geldrop zorgde uiteindelijk voor de 3-0 eindstand. Na een goed lopende aanval, over veel schijven, bekroonde Van Geldrop de aanval met een treffer. Van Garderen: “Het was gewoon een zaalvoetbal doelpunt. Prachtig om te zien.”

Alles komt nu dus aan op de laatste speeldag. Aalsmeer gaat op bezoek bij De Bilt, de nummer drie van de ranglijst en Almere ontvangt Benschop. Beide tegenstanders spelen nergens meer voor. Van Garderen: “Het zou terecht zijn gezien het hele seizoen als er een beslissingswedstrijd komt. Ik hoop dat De Bilt zich niet al te druk meer maakt omdat ze zich moeten sparen voor de nacompetitie. Als ze met hun hoofd daar al bij zitten gaan we winnen en krijgen we een prachtige ontknoping van de competitie.”

Wanneer een eventueel beslissingsduel om de titel tussen Aalsmeer en Almere gespeeld gaat worden is nog niet bekend. De afgelopen jaren werden beslissingswedstrijden midweeks gespeeld zodat de planning van de nacompetitie (start 21 mei) niet in gevaar komt.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)