Aalsmeer is makkelijke prooi voor Ouderkerk

Het bekerduel tegen FC Aalsmeer is voor sv Ouderkerk uitgelopen op een makkelijke walk-over. Daar waar de ploeg van oud-Ouderkerk-trainer Erwin Mönnich het in de eerste helft nog wel probeerde, moest Ouderkerk het spel in de tweede helft geheel zelf maken. Het team van Martin van Egmond had daar weinig problemen mee en voerde de score op naar 6-0. De coach kon in totaal liefst vijf nieuwe spelers minuten in het eerste laten maken. FC Aalsmeer kan niet tevreden zijn over dit duel, waarin het zich in het tweede bedrijf te makkelijk naar de slachtbank liet leiden.

Na een kwartier creëerde Ouderkerk de eerste grote kans. Tom van Rossum passte de bal van achteruit naar Van der Linden, die goed doorkopte. Vervolgens kwam Kaj van Vliet in balbezit op rechts, waarna hij de bal naar Melissen op links speelde. Hij faalde niet en schoot mooi in de hoek. Zeven minuten na de 1-0 ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Uit een vrije trap raakte Aalsmeer tweemaal de paal, eerst rechts en dan links. Ouderkerk kwam goed weg. Aalsmeer werd nog een paar keer dreigend, terwijl de doorgebroken Van der Linden ten onrechte werd terug gevlagd. Aan de andere kant hadden Andriessen en Van Vliet met hun inzetten het geluk niet aan hun zijde. Vier minuten voor rust verdubbelde Ouderkerk echter toch de voorsprong. Een voorzet van Melissen vanaf rechts ging in de zestien voorbij aan Van Rossum. Kaj van Vliet kreeg de bal voor de voeten en schoot hem hard door het midden in het Aalsmeerse doel: 2-0. De ervaren Aalsmeer-doelman Van Halm (34) lag snel in de hoek, waar hij beter had kunnen blijven staan.

DSC_2043-1
Aalsmeers centrale duo Sluijs en aanvoerder Waayman hielden de schade zodoende nog beperkt in de eerste helft. Na de theepauze zou dit niet meer lukken. Binnen de minuut maakte Ouderkerk namelijk de 3-0. Van Rossum passte naar Van der Linden in het zestienmetergebied. Hij maakte een mooie beweging met de voet over de bal en schoot knap langs Van Halm. Tien minuten later kwam ook de 4-0. De rappe Wendel liep Aalsmeer-back Jansen voorbij en gaf een hoge voorzet, die Van Rossum vervolgens goed binnen kopte. FC Aalsmeer was murw gebeukt en gaf achterin steeds meer ruimte weg. Voorin konden de rood-groen-zwarten weinig gevaar meer stichten.

DSC_2054-1

In minuut 66 moest Ouderkerks Andriessen toch nog in de achtervolging op Robert van Leeuwen van Aalsmeer. Met een sliding ging de Ouderkerker voor de bal waarbij hij ook ongelukkig de aanvaller meenam. Geel en een vrije trap op een mooie plek. De vrije bal van Spring in ‘t Veld was een prooi voor Ouderkerk-goalie Van Luyn.  Drie minuten later maakte Douglas voor de thuisploeg een doelpunt. De centrumverdediger staat niet al te vaak in de boeken als goalscorer, maar een afgeslagen bal werd door de krullenbol uitstekend in het Aalsmeer-doel gepoeierd. Het slotakkoord was voor Van der Linden. De jonge aanvaller (18) kreeg een sublieme voorzet van Melissen (die Lennart Eberharter van FC Aalsmeer niet voor het eerst kwijt was)  vanaf links, waarna de spits goed binnen kopte.

DSC_2057-1
Door de 6-0 zege bekert sv Ouderkerk door. De volgende bekerronde staat voor medio november gepland. Aalsmeer gaat verder in de vierde klasse D, waarin de subtopper komende zondag op bezoek gaat bij concurrent DIO. Ouderkerker Luuk van de Laar (18), speelde een verdienstelijk half uur waarin zijn passes allemaal aankwamen en hij bezeten de duels aanging: ‘Ik hoorde vrijdag dat ik er bij zat. Ik was niet opgeroepen voor de training van donderdag, dus ik had het niet verwacht. Mijn verwachting was dat ik niet heel veel minuten zou maken, dus ik ben blij met een half uurtje. Het hele team zat goed in de wedstrijd en ik kon mezelf optrekken aan het niveau, dus het ging goed. De trainer heeft na afloop niets tegen me gezegd, maar het feit dat ik ben opgeroepen geeft wel aan dat hij vertrouwen in me heeft. De vaste linksback Niels Laurent komt weer terug van vakantie, dus ik zal weer bij het tweede aansluiten. Ik zal mijn best blijven doen en dan zie ik wel wat er gebeurt.’