Aalsmeer mengt zich na winst op DTS Ede in strijd om derde periode

In de strijd om de derde periode van de zaterdag eerste klasse A heeft FC Aalsmeer een zeer belangrijke overwinning geboekt. Op eigen veld rekende de formatie van trainer Cor van Garderen af met DTS Ede: 2-1. Epi Kraemer zorgde tien minuten voor tijd voor de beslissende treffer.

De winnende doelpuntmaker won met zijn ploeg opnieuw van een hoogvlieger die een fantastische reeks draaide. De bezoekers uit Ede waren namelijk al zeven duels op rij ongeslagen. “We hadden wat goed te maken tegen DTS. Eerder dit seizoen hadden we met 3-1 verloren door onder andere twee penalty’s. Dat zat ons dwars en het had een bittere nasmaak. Net als tegen AFC maken we een eind aan een goede reeks van een tegenstander. Een fantastische teamprestatie. We hebben er hard voor gewerkt”, kijkt Kraemer terug.

In een saaie eerste helft kwam Aalsmeer in de 19e minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van Roger Grootfaam tekende Michael Kocon voor de openingstreffer. Aalsmeer, dat de betere ploeg was, hield deze voorsprong verdiend vast tot de pauze. Na de rust  was het spel van DTS van een heel ander kaliber. De druk op Aalsmeer werd opgevoerd en de bezoekers kwamen na een uur op de klok langszij. Een dubieus gegeven strafschop vanwege een overtreding van Gino Pique op Mike Molenaar, werd door Molenaar zelf benut: 1-1.

De bezoekers kregen door de gelijkmaker een boost op zoek naar de winnende treffer. Een tweede gele kaart van Jesse Buikema bracht daar verandering in voor DTS. In overtal rook Aalsmeer weer haar kans en Kraemer zorgde met een fantastische goal voor de 2-1. “Ik ben blij dat ik hem mocht maken. Ik had hem wel nodig, want ik stond al een tijdje droog. Matchwinner voel ik me niet. Daar was de teamprestatie te groot voor. Ik was eerder de gelukkige die de winnende goal mocht maken.”

Opnieuw dus een overwinning voor Aalsmeer tegen een hoogvlieger. “Het is een kwaliteit van ons dat wij goed presteren tegen de goede ploegen. We komen blijkbaar makkelijker in ons spel. We gaan met een instelling van ‘hier gaat het niet gebeuren’ deze wedstrijden in. Tegen de ploegen die onder ons staan hebben we het moeilijker. Het brengt meer druk met zich mee, omdat je deze duels moet winnen. Dat werkt averechts.”

Nu handhaving is bereikt en de ploeg met een derde plek nog goed mee doet voor de derde periode, zit er misschien nog wel meer in het vat voor Aalsmeer. “Nog drie duels te gaan. Volgende week tegen Volendam, een ploeg waar ik nog nooit van heb verloren. Als we met de mindset van vandaag de laatste wedstrijden in gaan, heb ik er veel vertrouwen in en wil ik nog wel zien wat er mogelijk is.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)