Home / Algemeen / Aalsmeer mist scherpte tegen BVCB

Aalsmeer mist scherpte tegen BVCB

Zaterdag eersteklasser Aalsmeer heeft in Bergschenhoek een 2-0 nederlaag geleden tegen het plaatselijke BVCB. De ploeg van Anthony Servinus blijft daardoor aan de onderkant van de ranglijst staan met vier punten uit vijf duels.

De conclusie van trainer Anthony Servinus: Ik kon mijn poeg vandaag niet betrappen op een winnaarsmentaliteit.” Aalsmeer oogde onsamenhangend, stuurloos en niet scherp. Het ontbrak aan strijd.

BVCB en Aalsmeer waren vanaf het eerste fluitsignaal bang om te verliezen. Daarbij ontbrak aan beide zijden de wil om de marktwaarde op te schroeven en om aanvallende risico’s te nemen. Het werd dus een schaakspel zonder gerei, zonder creativiteit. Vandaar zagen de 250 toeschouwers een gezapige eerste helft. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Abdel Tanouti kwam de thuisploeg in eerste instantie niet. De gasten kwamen al helemaal niet in aanmerking voor een kans.

groot_16084

Aalsmeer trad in Bergschenhoek aan met een sterk gewijzigd elftal. Michel Vos verving de langdurig uitgeschakelde Tom Doeswijk (waarschijnlijk verrekte kruisbanden). Dirk Jan van der Meer maakte plaats voor de weer herstelde Nick Duijn en Mark Ruessink had een basisplaats bemachtigd. 
Ruessink balanceert al enige seizoenen op een dun touw tussen eerste en tweede elftal en gaf in de wedstrijd tegen de nummer laatst ook weer geen definitief uitsluitsel. Hard werkend, maar zonder idee kon ook de pas 19-jarige Ruessink zijn technische staf andermaal niet bekoren.

Verder was misschien wel de meest opvallende afwezige in de Aalsmeerse equipe sterkhouder Burak Sitil. De centrale verdediger, die zelf weinig kwijt wilde over zijn reserverol, werd begin tweede helft alsnog ingebracht. 
Trainer Servinus: “Iedereen moet zich aan de discipline en regels houden. Allemaal knokken ze voor een basisplaats, maar er zijn daardoor altijd ‘gefronste wenkbrauwen’ bij sommige spelers. En nu was Burak een keer aan de beurt. Dat is helemaal niet erg en dat weet Burak ook. Volgende week kan hij zomaar weer voorin de rij staan”, verduidelijkte Servinus de situatie.

Aalsmeer liet tegen BVCB weinig voetballende ideeën zien. De ietwat bonkige spits Michel Vos kreeg op de Bergschenhoekse mat geen poot aan de grond. De van Vlug en Vaardig overgekomen voetballer is fysiek sterk maar heeft moeite met de balaanname en is traag in de omschakeling. Meer dan hopen op een bevlieging is het niet. Daarom is het voor Aalsmeer met Vos in de punt van de aanval momenteel moeilijk grip en overhand te krijgen in het vijandelijke doelgebied. 

Te vaak gokten de bezoekers op meevallers die nooit kwamen. Halverwege de eerste helft liet Tim Millenaar zich simpel verschalken door aanvaller Robin Monsma na goed voorbereidend werk van aanvoerder van Heijningen. Monsma liet vervolgens ook Aalsmeer-doelman Smidt via de onderkant van de lat kansloos. 1-0. Smidt had overigens in de zwakke beginfase al een goal voor zijn neus afgekeurd zien worden. Abdel Tanouti schoot in buitenspelpositie raak.

groot_16082

Het verhaal dat er met veel inzet ook gewonnen kan worden is de Aalsmeer-trainer natuurlijk niet vreemd: “Alleen heb ik dat vandaag te weinig gezien, en daar baal ik nu juist zo van. Vaak trekken we met veel strijd punten over de streep, vandaag kon ik die winnaarsmentaliteit niet betrappen bij mijn elftal.” 

Halverwege de tweede helft maakte invaller Michael de Rooy na haperend verdedigen van Bart de Jong de 2-0. Na de beslissende treffer maakte Aalsmeer op geen enkele manier duidelijk zich weer in de wedstrijd te willen werken. Enig lichtpuntje aan Aalsmeer-zijde was de terugkeer (na een blessure) van Steven van der Dussen. Door de rentree van de pas 23-jarige Aalsmeerder was er in ieder geval weer wat meer voetbal op het middenveld te herkennen.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse

Foto’s website BVCB

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)