Foto Jaap Maars: Het was aan doelman Ray Smidt te danken dat het maar 0-5 werd

Aalsmeer moet zich nu al zorgen maken

Zaterdag eersteklasser Aalsmeer moet zich nu al zorgen gaan maken Na de 5-0 nederlaag tegen RCL staat de ploeg van Anthony Servinus stijf onderaan. De vijf tegen goals waren zelfs een magere afspiegeling van de kansen-verhoudingen in het veld.

Het was aan doelman Ray Smidt te danken dat het slechts  0-5 werd. Smidt: We moeten maar eens wat meer gaan hameren op de verdediging.”. De discipline is momenteel ook ver te zoeken bij de Aalsmeerders. Basiskrachten Tim Millenaar en Chico van Soelen kwamen te laat en begonnen dus op de bank. Het is misschien wel typerend voor het seizoen van de promovendus.

Foto Jaap Maars: Thomas Harte maakte na lange tijd zijn rentree
Foto Jaap Maars: Thomas Harte maakte na lange tijd zijn rentree

Met drie verdedigers, tegen de twee aanvallers van RCL, begon Aalsmeer ietwat overmoedig. Het leverde wel de eerste kans op voor de van een lange blessure terug gekeerde Thomas Harte. Het was de enige kans. Daarna stapelden ze zich op voor RCL.  Demirbas, Harteveld konden Smidt nog niet passeren maar na twintig minuten was het wel raak door Permanand (0-1)

Wesley van Schaik moet al voor rust met rood nar de kant
Foto Jaap Maars: Wesley van Schaik moet al voor rust met rood naar de kant

Na half uur werd het aanstaande dram nog erger toen centrale verdediger Welsey van Schaik met rood moest vertrekken. Niet veel later was het 0-2  door een doelpunt Nick Scheurwater.

De tweede helft werd het doel van Smidt steeds meer een schiettent. Het si dat de doelman zeker twaalf doelrijpe kansen elimineerde anders warend de dubbele cijfers zeker gehaald. Demirbas scoorde nog twee keer (de 0-3 en 0-5) en de 0-4 kwam op naam van Hillebrandt.

Foto Jaap Maars: Het was aan doelman Ray Smidt te danken dat het maar 0-5 werd
Foto Jaap Maars: Het was aan doelman Ray Smidt te danken dat het maar 0-5 werd

Aanvoerder Peter Neuvel: “ Toen we met tien man kwamen te staan was het heel moeilijk om de wedstrijd nog te kantelen. We konden geen druk meer zetten. We moeten het in deze competitie van onze wedstrijdinstelling hebben. Elke week volle bak geven. We moeten in ieder geval niet de kop laten hangen. Er zijn nog zeventien wedstrijden te spelen. Ik geloof er zeker nog in dat we niet rechtstreeks degraderen.”

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse en Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)