Aalsmeer nadert koploper tot een punt na misstap De Bilt

In de zaterdag tweede klasse B is FC Aalsmeer koploper De Bilt tot op een punt genaderd. De ploeg van Cor van Garderen won zelf met 1-2 bij Nieuwland en zag de koploper De Bilt een 3-0 voorsprong verspelen tegen hekkensluiter De Vecht. In de laatste minuut werd het nog 3-3.

Met nog zes wedstrijden te gaan bedraagt het verschil slecht een punt. Almere (1-0 winst op Renswoude) volgt op drie punten van De Bilt en Delta Sports (2-0 zege bij Benschop) staat op slechts vier punten. De komende weken staan er nog de nodige onderlinge duels op het programma.

De top-4 kent nog vier onderlinge duels. FC Almere heeft op papier het makkelijkste programma en speelt van de concurrenten alleen nog tegen Aalsmeer (30 april). Aalsmeer kent het zwaarste programma en treft alle kanshebbers voor de titel nog. Op 9 april ontvangt het Delta Sports, op 30 april dus thuis tegen Almere en op de laatste dag van de competitie gaat het op bezoek bij De Bilt (14 mei). Dan kans dat we tot de laatste dag moeten wachten op wie er kampioen gaat worden in de tweede klasse B is dus erg groot.

Tegen Nieuwland ging Aalsmeer met een 0-2 voorsprong de rust in. Al na drie minuten was het raak. Calvin Koster, terug van een schorsing, kon na een pass van Salih Yildiz alleen op doelman Dorresteijn af en hij faalde niet (0-1). Na twintig minuten kopte Koster bij de eerste paal een voorzet van Yildiz binnen en leek de wedstrijd gespeeld. Slordigheden stapelden zich echter op en Aalsmeer – met Koster, Vermeij, Ruessink en Harte weer in de basis – speelde in de slotfase van het eerste bedrijf erg onzeker.

Na rust was het Nieuwland dat duidelijk de sterkste was. Een minuut na de hervatting was het al 1-2 door Johan Gelderblom nadat Bart de Jong volledig mistastte en doelman Mike Eman vervolgens bleef staan zodat de aansluitingstreffer daar was. Het was aan diezelfde Eman te danken dat de zege niet in gevaar kwam omdat hij tien minuten voor tijd goed ingreep op een inzet van Kevin Peters.

Al met al een zeer gelukkige overwinning voor de ploeg van Cor van Garderen, maar uiteindelijk werd het dus een mooie dag omdat koploper De Bilt een 3-0 voorspong verspeelde tegen De Vecht. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de tweede klasse B.