Aalsmeer neemt in saaie ontmoeting bij Zuidvogels een punt mee

Dat het duel tussen Zuidvogels en FC Aalsmeer niet hoog scoorde qua amusementswaarde, zal voor trainer Cor van Garderen een worst wezen. De bezoekers sleepten er bij de hoogvlieger in de zaterdag eerste klasse A een 0-0 gelijkspel uit. “Een punt winst”, oordeelde Van Garderen na afloop.

“Wat bij ons opbreekt is het scoren. Maar ik moet de jongens een compliment geven over hun vechtlust. Je weet dat je hier een moeilijke wedstrijd krijgt. Ik heb vooraf gezegd dat je hier van een punt uit moet gaan.  Zuidvogels heeft gewoon een goede ploeg en staat niet voor niets bij de eerste drie. Ik ben tevreden met dit punt”, aldus de oefenmeester.

Voetbal is een sport om ook het publiek te vermaken. Hier hadden beide ploegen met name in de eerste helft weinig van begrepen. Aan beide zijden veel balverlies, nauwelijks kansen en een hoop slordigheid. Pas tien minuten voor de rust viel de eerste echte kans te noteren. Danny Roozendaal vond namens de thuisploeg de vuisten van doelman Nick van der Wiel. De rebound van verdediger Tim Horsmeier eindigde op het achterhoofd van ploeggenoot Niels van der Zaal.

Na deze kans had Aalsmeer wat meer het overwicht en kwam Zuidvogels er even moeilijk uit. Het resulteerde tot een mogelijkheid voor Epi Kraemer, wiens poging een eenvoudige prooi was voor sluitpost Jasper Schaap. De uiteindelijk zeer teleurstellende eerste helft verdiende geen treffers.

In het tweede bedrijf kwam er wat meer schwung in het duel. Aalsmeer was in het eerste kwartier na de pauze de bovenliggende partij. Calvin Koster gaf met een inzet naar de verre hoek al een visitekaartje af. De grootste kans was voor Kraemer. Na goed breed leggen van Arnaud van Leeuwen mikte de aanvaller veel te hoog. “Zij kregen wat meer haast in hun spel. Op het moment dat zij balverlies lijden moet je in de omschakeling de kansen benutten. Daar hebben wij nog wel moeite mee.”

Zuidvogels nam na een uur op de klok het heft in handen. Van der Zaal dichtbij de openingstreffer. Op aangeven van Rutger van de Pol vergat hij een hoek uit te kiezen. In het verdere verloop maakte Zuidvogels de meeste aanspraak op een doelpunt. Een poging van rand zestien van aanvoerder Ricardo Tat zeilde rechts naaste paal en vijf minuten voor het einde redde Van der Wiel knap op een inzet van invaller Steve Promes.

De met de remise tevreden Van Garderen moet het volgende week in eigen huis opnemen tegen Woudenberg. “Elke wedstrijd is er wat te halen. Maar je moet wel reëel blijven. We staan niet voor niets onderin de ranglijst. Dat heeft te maken met dat we voorin moeilijk scoren. Aan de andere kant hebben we de laatste zes wedstrijden, maar een keer verloren.”

Kijk hier voor alle uitslagen de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Ronald Hovius

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)