Aalsmeer ondanks gelijkspel door in de beker

FC Aalsmeer heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. De tweedeklasser kwam tegen Kagia ondanks een ware kansenregen van de thuisploeg in de eerste helft, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dit was echter genoeg voor minimaal een tweede plaats in de poule.

Wie in de eerste helft als toeschouwer bij het duel tussen Aalsmeer en Kagia aan de kant stond, kon genieten van een hoop mogelijkheden aan beide kanten. Vooral de gastheer creëerde met een aantal fraaie aanvallen verschillende kansen, maar telkens kreeg Aalsmeer het niet voor elkaar om de openingstreffer op het scorebord te zetten. Waar de lat een aantal keer in de weg stond, zag Aalsmeer ook nog eens een doelpunt worden afgekeurd. Kagia probeerde het aan de andere kant vooral met lange ballen over de verdediging van de tegenstander, maar dit zorgde niet voor veel grote kansen. Daardoor stond het met de rust nog 0-0.

Aalsmeer wilde het laatste poulefaseduel graag winnend afsluiten, maar in het begin van de tweede helft moest de thuisclub toch even slikken. Vlak na de theepauze kwam Kagia namelijk op een 0-1 voorsprong door een prachtige counter, waardoor Aalsmeer nu écht moest komen om de volgende ronde van het bekertoernooi veilig te stellen. Dat lukte uiteindelijk, want het was Daan Vaneman die tijdens een dood spelmoment de bevrijdende 1-1 binnenkopte. Daardoor gaat Aalsmeer nog even door in de beker, terwijl Kagia eruit ligt.

“Het is dan wel gelijk geworden, maar in de rust had het al geen wedstrijd meer moeten zijn door onze vele, grote kansen”, luidt de reactie van Aalsmeer-trainer Jesse Donker. “Aangezien we het voor rust niet wisten te beslissen, hielden we Kagia in het duel. Dan blijft het onnodig spannend.” Desondanks overheerst ook opluchting bij Donker. “Het positieve is dat we door zijn. Het resultaat is teleurstellend, maar soms heb je zo’n wedstrijd erbij zitten.”

Tekst: Jordi Smit