Feest in de kleedkamer bij Aalsmeer nadat de nacompetitie definitief is gehaald

Aalsmeer op valreep naar nacompetitie

Aalsmeer, uitkomend in de tweede klasse B van het zaterdagvoetbal, heeft zich op de laatste speeldag geplaatst voor de nacompetitie. Een punt (3-3) tegen kampioen WV-HEDW was voldoende om DVVA (dat verloor van AMVJ) voor te blijven. Het is de derde keer op rij dat de ploeg van Anthony Servinus daar voor weet te plaatsen.

“Nu moet het maar eens gaan gebeuren”, zegt Burak Sitil na afloop tegen Voetbal in Aalsmeer. De eerste horde is het Utrechtse UVV dat de derde periode in de tweede klasse B won. Aalsmeer zal dan wel drie geschorste spelers missen. Na afloop stond de normaal zo rustige trainer Servinus mee te dansen in de kleedkamer. DE oefenmeester ging helemaal uit zijn bol nadat hij had vernomen dat concurrent DVVA had verloren van AMVJ en Aalsmeer zich dus verzekerd wist van een plek in de nacompetitie.

Dat Aalsmeer zich wist te plaatsen hing af en toe aan een zijden draadje. Zeker toen Aalsmeer na rust op achterstand kwam door een doelpunt van Jesse Stroomberg. (2-1). Voor rust had Calvin Koster Aalsmeer al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gezet. Rob van Bunderen maakte na twaalf minuten gelijk.  Toen Djoere de Jong WV-HEDW ook nog op 3-1 zette en DVVA nog slechts een doelpunt nodig had leek er toch nog een vroegtijdig einde te komen aan het seizoen. Maar AMVJ deed haar sportieve plicht en kwam zelfs op voorsprong tegen DVVA (2-3). Daarmee was Aalsmeer aan de goede kant van de lijn.

Doelman Peter Philipsen van WV hielp Aalsmeer nog verder in het zadel door voor de tweede keer deze middag in de fout te gaan door een vrije trap niet goed te verwerken. Peter Neuvel profiteerde en maakte de 3-2. In de slotseconden werd de werklust van Aalsmeer nog beloond , ook al was dat voor de stand op de ranglijst niet meer nodig.  Salih Yildiz ging over de knie bij Sander Driehuis en scheidsrechter Henshuijs gaf een strafschop. Calvin Koster liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en maakte zijn 26ste treffer van het seizoen.

Feest in de kleedkamer bij Aalsmeer nadat de nacompetitie definitief is gehaald
Feest in de kleedkamer bij Aalsmeer nadat de nacompetitie definitief is gehaald

Toch was het nog even wachten op de definitieve uitslag van DVVA. Die hadden inderdaad verloren zodat Aalsmeer voor het derde achtereenvolgende jaar deelnemer is aan de nacompetitie voor promotie naar de eersteklasse.

Trainer Anthony Servinus gaf zijn ploeg na afloop een groot compliment. Servinus: “ Dit is inderdaad de derde keer dat Aalsmeer onder mijn  leiding de nacompetitie haalt. Dat het dit seizoen weer gelukt is vind ik erg knap van mijn ploeg omdat dit een erg zware competitie was. We hebben DVVA en AMVJ achter ons gelaten. Een groot compliment voor mijn elftal. Volgende week tegen UVV beginnen we behoorlijk gehavend omdat Koster, Yildiz en Sitil geschorst zijn. Het wordt puzzelen met de opstelling.”

Met dank aan Klaas Leegwater/Voetbal in Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)