Aalsmeer pakt op valreep drie punten tegen Zevenhoven

In de zaterdag tweede klasse B heeft Aalsmeer op de valreep de zeg gepakt bij Zevenhoven. In de voorlaatste minuut zorgde Michal Kocin voor de drie belangrijke punten voor de ploeg van Cor van Garderen. Mike Vos was de groete man aan Aalsmeerse zijde.

De wedstrijd werd onnodig ontsierd door de vele gele kaarten. Floris Dokkum kreeg er zelfs twee en moest voortijdig het veld verlaten. Ondanks een man minder in de laatste twintig minuten pakte Aalsmeer dus toch de zege.

In het begin van de wedstrijd waren Dokkum en Calvib Koster kansrijk, maar ze waren te gehaast in de afwerking. Aan de andere kant was Ivo van der Vlugt gevaarlijk voor doelman Roy Smidt. Zijn collega doelman Jordy Aartman ontsnapte vervolgens aan rood ten hij hands maakte. Scheidsrechter Vriesenga liet het slechts bij een gele kaart.

Aalsmeer leek daarna van slag want binnen een mum van tijd kreek het tegen een 2-0 achterstand aan. Van der Vlugt en Coen Ravesloot zorgde voor de treffers. Toch draaide de rollen zich voor rust nog om. Mike onderscheidde zich het laatste kwartier. Eerst zorgde hij zelf voor de 1-2 en vijf minuten later was hij de aangever bij de treffer van Van Schaik.

Na rust werd het spel er niet beter op, al bleef het heel lang spannend. Aalsmeer was de bovenliggende partij en de ploeg van Van Garderen kreeg ook kansen, maar de eindpass was vaak onzorgvuldig. Een overwinning leek in de maak maar een tweede gele kaart voor Dokkum leek roer in het eten te gooien. Toch bleef Aalsmeer zoeken naar de overwinning.

Eerst moest Smidt nog redding brengen, maar daarna zorgde Kocon als nog voor de drie belangrijke en terechte punten. Vos kopte de bal na een verre trap prima door op Kocon die zich geen moment bedacht en de bal in volle vaart over doelman Aartman schoot (2-3).