Aalsmeer tandeloos tegen Nootdorp

Aalsmeer heeft in de zaterdag eerste klasse B een flinke klap in het gezicht gekregen van Nootdorp. De ploeg van Anthony Servinus verloor met 0-3. Na de zege vorige week tegen WV-HEDW, dat nu met 1-4 won bij GHC, speelde Aalsmeer tegen Nootdorp zonder lef.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Nootdorp een ploeg had die wilde laten zien wat het in huis had. Via de uitblinkende aanvoerder John den Dulk en de sterke en lepe spits Rashidi Gilkis probeerde Nootdorp voet aan wal te krijgen aan de Aalsmeerse veste. Dat bleek deze middag niet zo’n heel groot probleem te zijn voor de geelzwarte formatie. 

Na een minuut of twintig leek een diepe bal van Peter Korteling een prooi voor Burak Sitil. Maar slap verdedigen van de centrale verdediger, die veel te lang afwachtte of doelman Smidt nog in actie zou komen, bracht zomaar de 0-1 op het scorebord. Sitil had, met Gilkis in zijn nek hijgend, voor eigen rechter moeten spelen en de bal richting de naburige Hornmeerse woonwijk moeten afvuren. Hilkes zat er nu tussen en wist wel raad met deze kans.

Aalsmeer-Nootdorp 1

Even later was het een treuzelende Wesley van Schaik die de bal verloor aan Bjorn Benard. Zijn breedlegger was vervolgens voor opnieuw Gilkes een koud kunstje om de 0-2 langs Smidt te tikken. De 30-jarige Gilkes, die in het verleden in het Oostenrijks profvoetbal actief was, liet doelman Smidt twee keer geslagen achter. Kort voor zijn eerste treffer was de oud-Arubaanse international al dichtbij een doelpunt maar redde Smidt knap van dichtbij. 

Aalsmeer had de wedstrijd een mooie andere wending kunnen geven. Na een prima dieptebal van aanvoerder Peter Neuvel kreeg aanvaller Salih Yildiz een vrijbrief om op Nootdorp-doelman Daley Windhorst af te gaan. De doorgaans handige Yildiz toonde niet voor het eerst aan De Dreef geen afmaker te zijn, de snelle buitenspeler is meer een man van de assist. Yildiz schoot tegen Windhorst op en zag zo een honderd procent kans verwelken.

Aalsmeer-Nootdorp 2 De ruim 200 toeschouwers aanschouwden in het verloop van de wedstrijd een verbazingswekkend mak Aalsmeer. Geen schim van de ploeg die vorige week WVHEDW het vuur aan de schenen legde en aan de overwinningsstok plakte. Op geen enkele plaats was de opstelling gewijzigd maar er was desalniettemin veel onsamenhangendheid in de ploeg van Servinus. Waar Aalsmeer vorige week nog mee ging in de strijd ebde nu de mentale krachten zienderogen weg. 

Nootdorp zat na een half uur dus al op rozen. De ploeg van trainer Bob Kootwijk, “Als we in het linkerrijtje eindigen gaat de vlag uit bij ons.” , duwde Aalsmeer pal na de thee nog meer de puree in. Nootdorp-aanvoerder den Dulk liet na een fraai steekpassje van spits Ricardo Siebring Aalsmeer-doelman Smidt in de verre hoek kansloos. Het werd vervolgens akelig stil aan een zonovergoten Dreef. 

Het was dus al snel over en uit voor Aalsmeer. Nootdorp-trainer Kootwijk was na afloop verbaasd over de zeeën aan ruimte die Aalsmeer liet: “Ik vond dat Aalsmeer haar huiswerk niet goed gedaan had, of de spelers kwamen de gemaakte afspraken niet na, dat kan natuurlijk ook. Ze maakten het ons nu in ieder geval niet moeilijk. Onze backs hadden alle vrijheid bij de opbouw en dat maakte ons aanvallend sterk. Aalsmeer reageerde apathisch. Daarbij moet ik zeggen dat ik ons scherper en creatiever vond en dus vond ik de zege dik verdiend.” 

Kootwijk gaf nog wel een steuntje in de rug aan collega-trainer Servinus: “Aalsmeer vond ik vandaag nogmaals niet best, maar deze ploeg moet zich staande weten te houden in de eerste klasse. Alleen zullen ze meer zelfvertrouwen en lef moeten tonen.”

Aalsmeer-Nootdorp 3

In het laatste deel van de wedstrijd had vooral Ricardo Siebring het vizier bij de Nootdorpers niet op scherp. En daarbij bleef doelman Smidt zijn ploeg ook nog eens door dik en dun steunen. Met meerdere reddingen behoedde hij zijn ploeg voor een grotere nederlaag. Met name de geniale wipper van aanvoerder John den Dulk, die eerst twee Aalsmeerders met een korte kapbewegingen het bos instuurde, verdiende een beter lot. Smidt was al verslagen, verdediger van der Meer was de reddende engel op de doellijn.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Arno Maarse
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)