Aalsmeer tankt vertrouwen met zevenklapper tegen UVV

FC Aalsmeer heeft voor de tweede maal in dit nog prille seizoen een zevenklapper gemaakt. In Utrecht won de formatie van Cor van Garderen aan vertrouwen door UVV met 2-7 onder de douche te zetten. Met zeven punten bungelt Aalsmeer onderaan de middenmoot in zaterdag 2B.

Floris Dokkum was verantwoordelijk voor de snelle Aalsmeerse voorsprong. Spits Calvin Koster werd net buiten de zestien naar de grond getrokken door UVV-er Safak Tuna. De vrije trap was vervolgens een prooi voor Dokkum. Hij liet doelman Bouma in de korte hoek kansloos. De bezoekers gingen na vroege openingstreffer weer als hardleerse scholieren achteruit lopen. Dat was verbazingwekkend tegen een ploeg met een gemiddelde leeftijd van rond de 30 jaar. Na de 0-1 had het credo bij de pupillen van Van Garderen ‘stuk spelen’ moeten zijn. Dat gebeurde niet, het leverde kansen op voor de thuisploeg, echter zonder resultaat.

UVV-middenvelder Johan van Wijk kreeg na een kwartier de schrik van zijn leven toen hij opeens opdook voor FC Aalsmeer-doelman Smidt. Zijn lob ging voorlangs. Na een half uur kreeg FC Aalsmeer de tweede riante kans en prompt was het opnieuw raak. Peter Neuvel bezorgde de bal na een combinatie met Dokkum bij Stefan van der Dussen. Die liet Bouma met een magere schuiver kansloos. 0-2. De wedstrijd in Vleuten zou uiteindelijk nog voor rust zijn beslag krijgen. Eerst vond dribbelkoning Salih Yildiz een gaatje achter de UVV-goalie. En amper een minuut later tekende Stefan van der Dussen voor zijn derde treffer van het seizoen. Na een voorzet van Peter Neuvel tikte hij simpel binnen, 0-4.

Tien minuten na rust maakte Calvin Koster 0-5. Hij werd weggestuurd door Dokkum, omspeelde doelman Bouma en tikte beheerst binnen. Centrumspits Koster timmert hard aan de weg om zijn niveau weer op te pikken. Het was Kosters’ vijfde treffer van het seizoen. Kort daarna poetste de thuisploeg de nul van het scorebord via Ivo Toxopeus. Zijn vrije trap verdween achter Smidt in het doel. 1-5. Michal Kocon en Dokkum waren verantwoordelijk voor de laatste twee Aalsmeer-treffers en brachten de stand op 1-7. In de laatste minuut bepaalde Derk Schut met een punter de eindstand op 2-7.