Aalsmeer verliest in blessuretijd van Zwaluwen’30

Eersteklasser Aalsmeer is het nieuwe jaar uiterst ongelukkig begonnen. De aangekondigde en verwachte inhaalrace is in ieder geval uitgesteld tot minimaal volgende week. Aalsmeer kreeg subtopper Zwaluwen’30 op bezoek en capituleerde in de verre blessuretijd (1-2).

De 180 belangstellenden zagen een eerste helft met weinig verheffende momenten. Doelman Ray Smidt leek zich na een klein half uur te vergalopperen door ver in de hoek van het strafschopgebied de bal ‘ en man ‘ weg te boxen. De rappe Molenaar ging naar het gras en de Zwaluwen-aanhang schreeuwde moord en brand. De goed leidende scheidsrechter Wagner deed niet eens alsof zijn neus bloedde en wuifde alles weg. Gevolg voor Molenaar was wel dat hij niet verder kon en zich moest laten vervangen.

Aalsmeer-Zwaluwen 02

Aalsmeer kon in het verloop van de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd niet promoveren tot een doelpunt. Steeds ontbrak het de ploeg aan de eindpass, met als gevolg dat er te vaak angstig werd gereageerd van net buiten de zestien. Halve afstandschoten van Neuvel, van der Dussen en Millenaar verdwenen in de bossages achter het doel van Zwaluwen’30-goalie Albert-Jan de Vries. Özturk was in het eerste bedrijf nog het dichtst bij een treffer. Hij kopte bij de eerste paal na een hoekschop van Rudo Hidden net naast.

In de tweede helft was al snel duidelijk dat de thuisclub bij Zwaluwen’30 de duimschroeven flink aandraaide. Aanvoerder Neuvel legde zijn bewaker Silvanus Owusu met de bekende kap in de luren en zag zijn schot in de korte hoek centimeters naast het doel verdwijnen. Het middenveld van Aalsmeer, met Nick Duijn, Stefan van der Dussen, Wesley van Schaik en de opkomende Thomas Harte voerde de druk op en eerstgenoemde besloot tien minuten na rust een solo met een doeltreffende uithaal van twintig meter. De bal verdween in de verre hoek enigszins onhoudbaar achter de toch wel verraste De Vries.

Amper drie minuten later vergat Neuvel de trekker over te halen en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Aalsmeer-Zwaluwen 03

Na 70 minuten werd een overwicht van Zwaluwen’30 beloond met de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Schilder verwerkte doelman Smidt een kopbal van Özturk onder de maat, de alerte Nico Keijzer knalde dankbaar de gelijkmaker in de touwen. Aalsmeer probeerde er met een ongekend portie strijdlust nog uit te komen maar kon de bal niet meer vasthouden op het middenveld. Ook de ingevallen Mark Ruessink, die bij een tegenstoot een teenlengte tekort kwam om zijn voet goed onder de bal te krijgen na een steekbal van Neuvel, had pech.

Kort in de blessuretijd zag Chico van Soelen nog een inzet net naast gaan. Het was wellicht iets te veel van het goede geweest, maar dat ver in de blessuretijd de 1-2 tegen de touwen vloog was ook weer wat overdreven. Het gebeurde wel.

Half wegwerken in de verdediging gaf de Zwaluwen-brigade een aantal kansen om Smidt te passeren. Eerst was de goalie nog sterk op de doellijn na een kopbal van Özrturk en blokte Harmen Colijn in de rebound, in de derde nastoot was aanvoerder Niels Joren degene die Aalsmeer met een verschrikkelijk rotgevoel naar de kleedkamers schoot. 1-2.