Aalsmeer weer bijna terug bij af

Op sportpark De Dreef heeft Aalsmeer een nieuwe nederlaag moeten slikken. Tegen GHC verloor het elftal van Anthony Servinus door een dramatische eerste helft met 1-2. Het verschil met plek twaalf, een nacompetitieplaats, blijft hierdoor negen punten. Met nog vijf duels voor de boeg wordt handhaving een schier onmogelijke opgave.

Vanaf minuut één dicteerde GHC het spel aan De Dreef. Aalsmeer startte verward en acteerde als een team dat nooit eerder met elkaar had samengespeeld. De bezoekers uit Leiden profiteerden al na vijf minuten van de Aalsmeerse wanorde. Op een hoge voorzet redde Smidt eerst nog bekwaam, de bal stuiterde echter precies voor de voeten van Daniel Maaskant. De centrale verdediger van GHC zag het gaatje in de rechterhoek, een verfijnde trap later lag het leer snel na de wedstrijdopening achter Smidt.

Aalsmeer-GHC-1

De goalie en Aalsmeer hadden geluk dat Jeffrey Rutten namens GHC nog geen twee minuten later de bal met het hoofd centimers over de lat in de ballenvanger deponeerde. En Smidt verrichtte kort daarna een wereldredding door een keihard ingeschoten bal van Martijn van Leeuwen van dichtbij met het lichaam te keren. De in bloedvorm verkerende sluitpost hield Aalsmeer lang van meer tegendoelpunten af, jammer dat juist hij drie minuten voor de pauze mede debet was aan de 0-2.

In de pauze kwam Servinus tot inkeer. Invaller Vernon Weber werd diepste spits, Thomas Harte deed een stap terug naar het middenveld. En toen kort in de tweede helft Neuvel zijn trainingspak mocht uitdoen veranderde het spelbeeld en de stemming van GHC-trainer Dennis Olman zienderogen. Steeds vaker en opgewonder verscheen de fors gebouwde oefenmeester aan de zijlijn, als een woeste buldog foeterend op zijn elftal. GHC dacht er de tweede helft te gemakkelijk over, dacht de buit al binnen te hebben. Deed weinig stappen extra meer. Olman werd er horendol van.

Aalsmeer-GHC-4
Wat Aalsmeer in het eerste bedrijf totaal niet lukte, creëren van kansen, diende zich nu wel aan. Plotseling bleek dat de GHC-defensie bij een beetje druk wel heel snel in paniek raakte. De thuisclub profiteerde niet direct, het duurde tot de 70e minuut dat de aansluitingstreffer viel. GHC-doelman Jeffrey Loozen rende bij een dieptebal uit zijn doel, raakte meer de voet van de aanstormende Weber dan het leer. Als een knikker in een flipperkast caramboleerde de bal in het lege doel.

Aalsmeer-GHC-2

In de slotminuten drong Aalsmeer steeds meer aan. De gelijkmaker, waar de thuisploeg met een blik op de ranglijst nog weinig mee zou opschieten, hing in de lucht. Burak Sitil was er dichtbij. Uit een vrije trap op 18 meter schoot de verdediger rakelings over de kruising. Met kunst- en vliegwerk hielden de Leidenaren stand en wonnen zij met 1-2.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer/Klaas Leegwater
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)