Invaller bij Aalsmeer Mark Ruessink probeert twee tegenstanders van het lijf te houden. Foto: Jaap Maars
Invaller bij Aalsmeer Mark Ruessink probeert twee tegenstanders van het lijf te houden. Foto: Jaap Maars

Aalsmeer worstelt zich naar punt

Aalsmeer heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een gelijkspel geboekt tegen DSO uit Zoetermeer. Lang leek de ploeg van Anthony Servinus op een overwinning af te stevenen, maar de gasten waren zeker de tweede helft heer en meester aan de Dreef en gaven zich zo lang de tijd duurde niet gewonnen: 1-1.

Het DSO van oefenmeester Aart Jan van Boxtel werd uiteindelijk nog schraal beloond met een puntje. Een storm aan ‘halve aanvallen’ waarbij veelal niet het juiste eindstation werd gevonden bij de DSO-voorwaartsen leek Aalsmeer prima te verwerken en gaandeweg in de juiste kaart te spelen. “Toch hadden we een zege graag over de streep getrokken”, gaf aanvoerder Peter Neuvel grif toe. De routinier wond hoe dan ook geen doekjes om zijn wedstrijdanalyse: “DSO heeft zeker de tweede helft de regie in handen gehad.”

Invaller bij Aalsmeer Mark Ruessink probeert twee tegenstanders van het lijf te houden.  Foto: Jaap Maars
Foto Jaap Maars: Invaller bij Aalsmeer Mark Ruessink probeert twee tegenstanders van het lijf te houden.

DSO bleek over een prima en fitte ploeg te beschikken met veel voetballende intenties. Met name Niels Schoonen, Elliot Pattinama en Leslie van den Berg waren met hun techniek en snelheid een onberekenbare puzzel voor de Aalsmeer-defensie. De ploeg, die vorig jaar kampioen werd in de tweede klasse C west 2, zag alleen wel na tien minuten Michel Vos in kansrijke positie overschieten.

Kort daarna kregen de Zoetermeerders via Pattinama en vooral Niels Schoonen kansen om Aalsmeer pijn te doen. Laatstgenoemde kon na een miscommunicatie tussen verdediger Wesley van Schaik en doelman Ray Smidt een terugspeelbal onderscheppen. Schoonen schrok teveel van zijn kans en vervolgens bleek doelman Smidt een hinderlijke sta-in-de-weg.

 Invaller bij Aalsmeer Mark Ruessink probeert twee tegenstanders van het lijf te houden.  Foto: Jaap Maars

Foto Jaap Maars: De scheidsrechter wordt behandeld. Hij had last van zijn kaak.

Toen vervolgens DSO’ er van den Berg in buitenspelpositie de 0-1 had gescoord en scheidsrechter Annegarn, die na rust enkele minuten moest worden behandeld aan een kaakblessure, het doelpunt logischerwijs afkeurde, was het aan de andere kant prompt raak.

Na een lange bal van Burak Sitil leek verdediger Patrick van de Spoel de bal simpel terug te spelen op doelman Sven Holsheimer, maar zijn te zachte terugspeelbal was een prooi voor de alerte Peter Neuvel: 1-0.

Op slag van rust leek DSO middels Elliot Pattinama met een gelijkspel te gaan rusten. De vrije trap van Pattinama ketste buiten bereik van Smidt via de binnenkant van de kruising weer terug in het veld.

De 1-1 viel  uiteindelijk na een onnodige overtreding van Burak Sitil. De vrije trap die daarop volgde werd binnen gekruld door Leslie van de Berg. Ray Smidt kwam vingertoppen tekort. Na de gelijkmaker was het nog even billenknijpen aan blauwwitte zijde. Heel even leek Aalsmeer de zege nog uit handen te geven, maar een schwalbe van DSO’er Niels Schoonen werd juist beoordeeld door scheidsrechter. Geel voor Schoonen.

Aalsmeerder Michel Vos gaat een luchtduel aan met een tegenstander van DSO  Foto: Jaap Maars
Foto Jaap Maars: Aalsmeerder Michel Vos gaat een luchtduel aan met een tegenstander van DSO

Aalsmeer-trainer Servinus wikt en weegt: “Vooropgesteld, ik ben blij met het punt. Alleen zag je vandaag dat mijn team de tweede helft achter de feiten aan liep ondanks de voorsprong. We werden teruggedrongen en kwamen niet meer aan voetballen toe. Desalniettemin een pluim voor mijn ploeg. Ze hebben naar vermogen gespeeld.”

Foto’s Jaap Maars
Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)