Aalsmeer zonder al te veel problemen langs Odysseus’91

Aalsmeer heeft aan het duel met nummer laatst Odysseus’91 drie punten overgehouden. Daar was aan een grauwe Dreef ook alles mee gezegd. De middenmoter in de tweede klasse B haalde het duel eigenlijk al na 10 minuten uit het stopcontact. Toen prijkte er een zekere 2-0 op het scorebord. De uiteindelijke 5-1 was een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Onder een erg schraal zonnetje en een venijnig koud windje gaf de thuisclub de bedoelingen van de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager in het eerste kwartier duidelijk weer. Al na vijf minuten vond Michel Vos met een prima voorzet Michal Kocon. De Pool, vorige week ook al trefzeker, raakte de bal voldoende om Odysseus’91- doelman Hopman te verschalken. Een bliksemstart voor de FC. 1-0. Kort erna konden de kleine 100 toeschouwers de handen opnieuw warm klappen. Na een diepe bal van Ruessink kreeg Kocon de bal, nagenoeg op de achterliijn, onder controle. Knap behield de spits het overzicht en gaf Koster de kans de 2-0 binnen te tikken.

Daarna dacht het gemakzuchtige Aalsmeer de automatische piloot in te schakelen. Een slecht plan, daar het frivole en zorgeloze Odysseus’91 – de ploeg weet immers dat degradatie onafwendbaar is- gewoon ging meevoetballen met Aalsmeer. Dat leidde dus ook tot kansen. Met name Jeroen van Zanten en Simon de Laat lieten zien prima op tweedeklasse niveau uit de voeten te kunnen. Aalsmeer liet de teugels vieren en dat koste de ploeg van van Garderen meteen een tegentreffer, al hielp de Aalsmeer-defensie daar zelf aan mee. Linksback Mark Ruessink leverde de bal met een knullige breedtebal zomaar in bij één der Odysseus’91 – aanvallers. Nadat doelman Smidt eerst nog redding kon brengen was het Jeroen van Zanten die de bal keurig in het lege doel schoof. 2-1.

De wedstrijd was opeens weer een wedstrijd. Aalsmeer weigerde de schouders eronder te gooien en de bezoekers dachten wellicht aan het eerste punt van de competitie. Zonder de geblesseerde Thomas Harte en geschorste Burak Sitil kwam Aalsmeer tien minuten voor rust goed weg bij een schot voorlangs van Gabe van Wijk. De laatste vijf minuten in de eerste helft leek Aalsmeer te beseffen dat er alsnog gestreden moest worden voor de punten. Salih Yildiz danste langs zijn bewaker Jules Vullings en gaf de bal panklaar op Michal Kocon. Die schoot de bal tegendraads langs Hopman. 3-1.

Na rust leken de bezoekers zich neer te leggen bij een nieuwe nederlaag. De ploeg uit Utrecht leek het wel best te vinden en had zich als doel gesteld de schade te beperken. Dat lukte lange tijd heel aardig. Een prima actie van Michal Kocon, de meest bedrijvige voetballer van de middag, ging nog op de paal, maar daarna bleef het heel lang stil aan de Dreef. Trainer van Garderen zal niet warm zijn geworden van het weinig creatieve spel van de thuisploeg. Veel te veel aanvallen strandden door een foute eindpass. Pas nadat Odysseus’91-aanvaller Robin Ceha nog de lat op zijn weg vond en Jesse van den Berg een schot net voorlangs zag gaan haalde Calvin Koster nog tweemaal de trekker over. Kenmerkend voor de centrumspits; de hele wedstrijd vrijwel onzichtbaar en toch drie keer scherprechtertje spelen. Het zijn er weinig gegeven.

Verslag Arno Maars/met dank aan Voetbalinaalsmeer
Foto Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)