Aantrekkelijke 0-0 Ter Leede-Ajax

De nummer 1 in de zaterdag hoofdklasse Ter Leede speelde voor 450 toeschouwers 0-0 gelijk tegen Ajax, dat op de 5e plaats staat. Desondanks was er maar weinig krachtsverschil tussen beide ploegen. De wedstrijd werd gekenmerkt als ” het duel van de gemiste kansen”, maar achteraf waren beide Amsterdamse trainers Bart Logchies van Ajax en Henk Wisman van Ter Leede met het gelijke spel tevreden.

Het was Ajax die na 2 minuten de eerste goede kans kreeg, via Kenneth Misa-Danso, maar hij zag zijn kans half gestopt door keeper van der Ban. In de rebound schoot Dennis Kaars de bal vervolgens naast. Ter Leede kwam ook bijna tot scoren en deed dat via Yordi Teijsse, maar hij zag zijn bal hard over het doel van keeper Tim Orlowski gaan. Het spel bleef over en weer gaan en ontpopte zich, onder een heerlijk winters zonnetje, in kansen voor beide teams. Het was een vermakelijke en kwalitatieve eerste helft voor het publiek.

De tweede helft kwam Ter Leede goed uit de kleedkamer met in de 54e minuut een schot van spits Yordi Teijsse: hij raakte met een hard schot de lat. Ajax had daar ook zijn antwoord op en zag linker spits Kenneth Misa-Danso in een vrije positie zijn bal naast gaan in een uitgesproken gelegenheid Ajax op voorsprong te zetten. Ook kreeg Dennis Kaars op de rechtervleugel nog een goede mogelijkheid. Met een individuele actie speelde hij de verdediging uit elkaar, maar zag zijn schot langs het doel gaan. Dat was jammer want de wedstrijd had een doelpunt nodig om het nog aantrekkelijker te maken. Ter Leede kwam in de 78 minuut met een schot vanuit het niets, maar ook het schot van Ronnie Verplancke belandde op de lat. Yordi Teijsse kreeg vlak voor tijd nog twee kansen, maar kreeg de bal niet in het Ajax doel.

De reactie van de trainers was wel zo dat Bart Logchies vond dat met twee 100% kansen Ajax het meeste aanspraak op de winst moest hebben. Trainer Henk Wisman van Ter Leede dacht dat zijn ploeg drie punten verdiende, mede door de twee schoten op de lat. Beide trainers vonden ook dat een gelijk spel de juiste uitslag was en waren daar best tevreden mee.

Speciale verslaggever: Martin van Zurk
Foto’s: Rob van Vliet