Aantrekkelijke Almeerse derby prooi voor Buitenboys

Promovendus Buitenboys heeft de uitstekende vorm in de zaterdag derde klasse B (Oost) een goed vervolg gegeven. In de Almeerse derby werd middenmoter Waterwijk met 3-0 verslagen, waardoor de ploeg van Larbi Essabar als runner-up de winterstop ingaat, op slechts drie punten van koploper Batavia’90.

Op eigen veld kende Buitenboys een uitstekende start tegen de stadsgenoot. Binnen drie minuten was het al raak voor de thuisploeg. Michael Buth reageerde goed op een pass van Joe Lamptey en schoot beheerst de 1-0 binnen. Waterwijk had in deze fase het meeste balbezit, maar kon niet voorkomen dat Buitenboys gevaarlijker was. In de 25ste minuut waren Buth en Gianni Rellum dicht bij de 2-0, maar dat bleef Waterwijk bespaard. De gasten kwamen zelf niet verder dan een vrije trap van Dwight Eind die goed gekeerd werd door Buitenboys-doelman Mark Remmelts.

In de tweede helft wilde Waterwijk de stand snel gelijk trekken, maar in de buurt van het strafschopgebied waren de bezoekers het overzicht volledig kwijt. De grootste kans was voor Eind, maar hij vond Remmelts op zijn weg. Ook Waterwijk-spits Jeffrey Coersen faalde bij een bijna niet te missen voorzet, waardoor de 1-1 uitbleef. “Ik vond dat er fases in de wedstrijd waren waarin wij hadden moeten scoren, maar dat euvel achtervolgt ons al weken. En ook vandaag”, zei Waterwijk-trainer Ed Otten.

Uiteindelijk maakte Rellum aan alle onzekerheid een eind door uit een hoekschop de 2-0 op het scorebord te zetten. Deze tik kwam Waterwijk niet meer te boven. De gasten kozen nog meer voor de aanval, waar Buitenboys optimaal van profiteerde. Uit de zoveelste counter van de thuisploeg bepaalde Erick Smits na goed werk van Buth de eindstand op 3-0. Trainer Essabar was na afloop erg tevreden. “We hebben een mooi vervolg kunnen geven aan onze goede reeks en gaan lekker de winterstop. Het is jammer dat Batavia’90 ook heeft gewonnen, maar de strijd is nog lang niet gestreden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B (Oost).

Verslag: Herman de Wit