Aanvoerder Magid Jansen hoopt zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij AFC

Magid Jansen viel afgelopen zondag in de met 2-2 gelijk gespeelde thuiswedstrijd van AFC tegen UNA uit met een spierblessure en zal de aankomende wedstrijden van de Amsterdammers moeten missen. Hoe lang de aanvoerder precies buitenspel staat, is nog niet helemaal duidelijk. “In principe is het bij dit soort blessures zo dat je 48 uur moet afwachten voordat er een diagnose kan worden gesteld, maar ik kan alweer lopen dus dat is een goed teken.”

Jansen kreeg vlak voor rust een zweepslag en moest zich laten vervangen door Sam Nijpels. “Ik kreeg een zweepslag, dus een klein scheurtje in mijn kuit, en het is heel verschillend hoe lang daarvoor staat. Het kan zijn dat ik over twee weken weer kan trainen, maar het kan bij wijze van spreken ook drie maanden zijn. Het is een goed teken dat ik de dag erna al veel minder pijn had.”

Foto: Mario Wormhoudt: Magid Jansen in het openingsduel AFC - De Treffers
Foto Mario Wormhoudt: Magid Jansen tijdens het openingsduel in de Tweede Divisie tussen AFC en De Treffers

AFC is bezig aan een goede start in de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Ton du Chatinier bezet momenteel de vierde plaats in de competitie op slechts één punt achter koplopers Jong AZ en GVVV. De tien punten die het tot nog toe wist te verzamelen, kwamen wel veelal in de slotfase tot stand. In drie van de vijf wedstrijden werden de punten in blessuretijd gepakt. “We zijn inderdaad goed begonnen en en persoonlijk heb ik de laatste wedstrijden ook echt goed gespeeld.”

Het is voor Jansen daarom ook extra zuur dat hij de komende wedstrijden zijn team vanaf de zijlijn zal moeten bijstaan. “Natuurlijk zal ik het team bijstaan waar ik kan. Maar het belangrijkste is dat ik weer fit wordt en ook in het veld mijn steentje kan bijdragen. Ik ben al aan de revalidatie begonnen door in het krachthonk aan het werk te gaan en te fietsen, zodat ik geen achterstand oploop en er meteen kan staan als ik weer fit ben.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC