Aaron Böck verruilt Loosdrecht voor competitiegenoot Amstelveen

Hij bood zichzelf aan bij trainer Radjin de Haan, omdat hij zichzelf wel in het elftal van Amstelveen Heemraad zag staan. Volgend seizoen draagt Aaron Böck het groenwitte tenue van Amstelveen. De 20-jarige middenvelder komt over van competitiegenoot Loosdrecht. Met de komst van Böck heeft de zaterdag tweedeklasser de selectie voor volgend seizoen rond.

Böck heeft nog de ambitie om naar het betaald voetbal terug te keren. Hij speelde één jaar bij PSV (C1) en twee seizoenen bij FC Utrecht (B-junioren). “Ik denk dat Amstelveen mij daar het best bij kan helpen. In de thuiswedstrijd tegen ons (1-4) maakten ze veel indruk op mij. Ze speelden heel goed voetbal, willen altijd vooruit voetballen.” De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten, zocht via-via contact met De Haan en was meteen enthousiast. “Wij denken hetzelfde over voetbal. Dat is heel fijn.”

Dat het dichterbij huis is – Böck woont in Amsterdam-West – en de ambities van de tweedeklasser behoorlijk zijn opgeschroefd, speelde ook mee in zijn keuze voor de tweedeklasser. “Ik hoop dat ik hier goede leerjaren kan beleven om meer te leren in het seniorenvoetbal. In mijn eerste jaar bij Loosdrecht heb ik gemerkt dat het fysiek vooral zwaar is, daarin kan ik nog stappen maken. Bovendien is Amstelveen heel ambitieus en dat trekt mij wel aan. Met de versterkingen die ze hebben gehaald, verwacht ik dat wij hoge ogen kunnen gooien. De trainer heeft gezegd: ‘als wij geen prijs pakken, kap ik ermee’. Dat is alleen maar goed.”

Foto Piet van Bemmelen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)