Abcoude bekert verder na nipte zege bij Purmerend

Makkelijk ging het zeker niet, maar ook Abcoude is door naar volgende ronde van de beker. Op bezoek bij zondag vierdeklasser  Purmerend sleepte de ploeg van Tonnie Bras ternauwernood een overwinning uit het vuur: 1-2. Gioney Capello werd de matchwinner met twee doelpunten.

”Ik was blij dat het klaar was”, aldus een opgeluchte Bras. ”De weersomstandigheden waren dramatisch en mijn ploeg was niet heel veel beter dan dat. Dan krijg het je moeilijk, ook tegen een vierdeklasser die alles in de strijd gooit”. Abcoude had in de eerste helft veel balbezit maar slaagde er niet in om kansen te creëren. Het had dan ook een individuele actie nodig om de ban te breken. Gioney Capello trok vanaf links naar binnen en speelde zijn directe tegenstander uit en passeerde de doelman beheerst. Zo kwam Abcoude na een half uur aan de leiding.

feest-capello-slide
Gioney Capello was goud waard voor Abcoude met twee treffers. Foto: Koos van der Leest

In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Abcoude toen Capello op bijna identieke wijze zijn tweede van de middag maakte. Bras: ”In de tweede helft hadden we de wind in de rug. Het kwam ons spel helaas niet ten goede. Purmerend had de beste kansen. Toch komen we op 0-2. Daarna zakten we steeds verder weg”. Met nog een kleine tien minuten op de klok viel de aansluitingtreffer. Jeffrey Neuteboom profiteerde van een te zachte terugspeelbal de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Zo kon Abcoude zich gaan opmaken voor een hectische slotfase. ”Zij kregen nog een aantal corners en vrije trappen waardoor er een paar hachelijke situaties ontstonden. Hij had er zomaar nog in kunnen vliegen”.

Abcoude overleefde de stormloop van Purmerend en zo was plaatsing voor de volgende ronde een feit.”Ondanks het matige spel ben ik niet boos geworden. Ik heb zelf ook vaak genoeg dit soort wedstrijden gespeeld. Inpakken en wegwezen. Gelukkig kunnen we ons nu weer op de competitie gaan richten”, besluit de coach met een lach.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Foto Tonnie Bras: Mario Wormhout