Home / Algemeen / Abderrahman Ahannach nieuwe trainer Nieuw West United

Abderrahman Ahannach nieuwe trainer Nieuw West United

Vier jaar lang vroegen vrienden van hem wanneer hij hoofdtrainer zou worden bij Nieuw West United. Abderrahman Ahannach beëindigde zijn voetballoopbaan bij de Amsterdammers en keert nu eindelijk terug als hoofdtrainer. De 44-jarige oefenmeester heeft bovendien grote plannen met de zondag vierdeklasser.

Zo snel mogelijk weg uit de vierde klasse. Grote ambities, die volgens Ahannach ook te verwezenlijken zijn. “Het is een kwestie van willen, ondersteunen en erachter staan. Ik ben erg gemotiveerd en heb wel aangegeven dat er iets moet veranderen. De vierde klasse is leuk en aardig, maar het lijkt vaak op doelloos voetballen. Ze zijn niet bezig met de punten, meer met het voetballen zelf. Met de juiste instelling kunnen wij volgend seizoen bij de eerste drie eindigen. Binnen twee/drie jaar willen we richting de tweede klasse werken.”

Nadat hij was gestopt met voetballen nam Ahannach even afstand van de voetbalwereld. “Mijn hele loopbaan stond mijn gezin op de tweede plaats. Tot mijn 36ste heb ik het heel druk gehad met voetballen en al het reizen dat erbij kwam kijken, ik wilde even rust.” Ahannach speelde in de top van het amateurvoetbal en was acht jaar lang zaalvoetbalinternational. Hij speelde onder meer voor KBV, Kranenburg (Den Haag) en FC Boshuizen (Leiden) en in de zaal werd Ahannach veelvuldig kampioen met het toenmalige Trimeur/Den Haag.

Langzaam rolde hij in het trainersvak. In het seizoen 2014/15 begon Ahannach als interim-trainer bij UNO (“een goede vriend was daar hoofd jeugdopleiding, dus ik kwam hem even helpen”), alleen kon hij degradatie naar de zaterdag vijfde klasse niet voorkomen. Afgelopen seizoen was hij werkzaam bij De Dijk (zaterdag), als project vanuit de Gemeente Amsterdam door helemaal vanaf nul te beginnen. Nu kiest hij voor Nieuw West United, op slechts vijf minuten van zijn huis.

In Amsterdam-West volgt hij Mohamed Hadra op, die na drie seizoenen vertrekt. Nieuw West United eindigde afgelopen seizoen op de vijfde plaats in de zondag vierde klasse E. Ahannach wil meteen hoge ogen gooien volgend seizoen. “Het zal eerst nog een beetje aftasten zijn, maar je moet je ambities wel uitstralen.”

Send this to a friend