Home / Algemeen / Abdulrahman (Ajax): “We moeten nu een reeks neerzetten”

Abdulrahman (Ajax): “We moeten nu een reeks neerzetten”

Ajax presteert dit seizoen wisselvallig in de zaterdag Hoofdklasse. De ploeg van Jorg Smeets staat momenteel op een achtste plaats. Siver Abdulrahman hoopt dat zijn ploeg na de spectaculaire 7-1 overwinning van afgelopen zaterdag op Noordwijk de weg omhoog kan vinden.

De aanvoerder van de Amsterdammers speelde zaterdag een belangrijke rol in de wedstrijd door twee treffers voor zijn rekening te nemen. Vooral de 1-0 (vrije trap vanaf de middenlijn) was prachtig. “Ik zag dat de keeper iets voor zijn doel stond en zei tegen Rowendy Schoop dat hij een stap opzij moest zetten. Het was natuurlijk fantastisch dat de bal er vervolgens in ging. Natuurlijk moet je er wat geluk bij hebben, maar hij zat er in ieder geval lekker in.”

Ondanks de 7-1 overwinning op Noordwijk, vallen de resultaten van Ajax dit seizoen tegen. Uit tien wedstrijden behaalde de ploeg slechts dertien punten. “Ik had het vooraf al een beetje voorspeld,” zegt Adulrahman. “We hadden toch weer wat nieuwe spelers en dan moet je opnieuw automatismen zoeken. Ik had gehoopt dat we nu iets verder waren. Voetballend is het altijd wel goed, alleen missen we soms de scherpte en mentaliteit om wedstrijden te winnen.”

abdulrahman

Het seizoen begon voor Abulrahman persoonlijk ook teleurstellend. Hij raakte in de eerste competitiewedstrijd tegen Haaglandia geblesseerd. “Ik heb daardoor de eerste vijf wedstrijden moeten missen. Het is dan ook nog extra zuur dat we de drie punten van die wedstrijd zijn kwijt geraakt omdat Haaglandia failliet ging. Gelukkig ben ik nu weer volledig fit. Alleen voetballend kan het altijd nog beter.”

Aankomende zaterdag gaat Ajax op bezoek bij Breukelen. “Ze staan op één van de onderste plaatsen maar dat zegt me niets. Het wordt een lastige wedstrijd en we spelen ook op gras. Met de slechte weersomstandigheden zou het wel eens een zwaar veld kunnen worden. We moeten in ieder geval winnen, want aan een punt hebben we niets. Over een periode wordt nog niet gesproken. We moeten nu eerst een goede reeks neerzetten.”

Kijk hier voor het programma en de stand in de zaterdag hoofdklasse A.

Foto’s: RickySportphotography

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)