AC Amsterdam brengt spanning terug door zege op Buiksloot

De spanning in de zaterdag vierde klasse B is volledig terug. Atletico Club Amsterdam bracht koploper Buiksloot, al negen speelronden zonder puntverlies, de eerste nederlaag in drie maanden toe: 3-1. Het verschil tussen de nummer één en vijf is, ook door de resultaten op de andere velden, geslonken tot twee punten halverwege het seizoen.

Buiksloot wilde de goede reeks als koploper doortrekken tot de winterstop en begonnen zodoende met aanvallende intenties aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden gaf de ploeg van Remco van Twiller ongewoon veel ruimte weg. Dit resulteerde al na enkele minuten in een grote kans voor de thuisploeg. Abdellcarim Sahsah brak aan de linkerkant door en bood Mohammed Lotfi een niet te missen kansen, die de spits over het doel schoot. Dit bleek voor de gasten echter uitstel van executie want in de dertiende minuut was het wel raak. Een diepe bal werd door de verdediging van Buiksloot niet goed ingeschat. Dit bracht Tarik Bougzir oog-in-oog met Buiksloot doelman Oguzhan Dönmez, welke hij eenvoudig omspeelde om de 1-0 binnen te schuiven.

De tegentreffer maakte Buiksloot wakker. De gasten hadden meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Twee keer kwam Moamar Heerenveen aan de linkerkant gevaarlijk door, maar dit resulteerde niet in een kans. De gelijkmaker kwam uit de lucht vallen, ondanks het lichte overwicht van de gasten. AC Amsterdam-verdediger Mohammed Afasi raakte de bal verkeerd en bracht zo zijn eigen doelman in de problemen. Sergay Gemin was er op tijd bij om deze fout af te straffen: 1-1.

In de tweede helft bleek Buiksloot niet meer bij machte om het kleine overwicht van het eerste bedrijf een vervolg te geven. Atletico Club Amsterdam durfde niet teveel risico’s te nemen en hanteerde geregeld de bal. In vier minuten tijd leek de ploeg van Jamal Ahaddouch vervolgens de wedstrijd te beslissen. Na precies een uur spelen werd een afgemeten voorzet van Sahsah door Ayoub Salihi tegendraads binnen gekopt. Een makkelijk gegeven strafschop werd 240 seconden later door diezelfde Salihi benut: 3-1.

Deze klap kwam Buiksloot niet meer te boven. AC Amsterdam scoorde nog wel de 4-1, maar deze werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant kreeg Ruïz van Twiller een niet te missen kans, die hij naast schoot. Het slotoffensief van de gasten bleef uit, waardoor AC Amsterdam zonder veel moeite de 3-1 voorsprong over de eindstreep kon brengen.

Buiksloot, dat nog in afwachting is van de gestaakte wedstrijd tegen DWS doordat die ploeg te weinig spelers over had, staat nu op een tweede plaats, twee punten achter koploper Zaanlandia. Atletico Club Amsterdam is op gelijke hoogte gekomen met de stadsgenoot, net als de nummers vier (TOB) en vijf (De Meteoor). Bij het ingaan van 2017 kan er nog van alles gebeuren.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!