Home / Algemeen / Ache (Jong Sparta) doet AFC met twee treffers de das om

Ache (Jong Sparta) doet AFC met twee treffers de das om

In de Tweede Divisie heeft AFC twee keer binnen een week een nederlaag geleden. Eerst afgelopen woensdag het strafpunt van de KNVB en vanmiddag (zondag) werd er op Het Kasteel met 3-1 verloren van Jong Sparta. De ploeg van Ton du Chatinier heeft nu nog vijf punten voorspong (en een wedstrijd minder) op de cruciale vijftiende plaats voor nacompetitievoetbal.

Met nog zeven wedstrijden te gaan worden het beladen weken voor de Amsterdammers. Tegen Jong Sparta, dat met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar ook echt jong was, liep het in de slotfase tegen de elfde nederlaag van het seizoen aan. Jong Sparta kwam na een fout van Magid Jansen al in de tiende minuut op voorsprong door Raynar Ache. AFC stelde er in de eerste helft bar weinig tegenover. Alleen Matthijs Jesse kreeg een kleine mogelijkheid.

Na rust beet AFC iets meer van zich af. Spits Pieter Koopman zag zijn inzet, na een goede pass van Jesse, door de voeten van doelman Verrips gekeerd worden. Aan de andere kant liet Ache een niet te missen kans onbenut omdat doelman Zonneveld redding bracht. AFC zocht steeds meer de aanval en leek op gelijke hoogte te komen toen het met drie aanvallers tegenover twee verdedigers stond, maar Jesse schoof de bal zo in de voeten van een Sparta-verdediger.

De gelijkmaker kwam alsnog in de 81ste minuut. Jonathan Richard opende op invaller Tim Wulffraat die op zijn beurt Peter Koopman vond. De spits kroop goed naar binnen en schoof de bal bij de eerste paal lang Verrips (1-1). Voldoende voor een punt was het niet. Jong Sparta, dat zevende staat, kwam vier minuten voor tijd door Ache weer op voorsprong. De AFC-defensie zag er niet goed uit en via Zonneveld en de paal kon Ache uiteindelijk simpel binnen schieten. Twee minuten later werd het ook nog 3-1. Nadat Guido Moelee zich kinderlijk eenvoudig liet uitspelen zorgde Lovette Felicia voor de 3-1 eindstand.

Aanstaande zaterdag komt GVVV naar Amsterdam en dan volgt een druk paasweekend met ontmoetingen tegen VVSB (thuis) en De Treffers (uit). Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto Orange Pictures/Herman Dingler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC