Achtste zege op rij Ajax na 4-1 zege bij OH Leuven

De vrouwen van Ajax hebben de in de BeNe League wederom ene ploeg uit België verslagen. De ploeg van Ed Engelkes won met 1-4 bij OH Leuven.  Het was de achtste overwinning op rij voor de Amsterdammers.

Sinds 8 november (0-0 tegen FC Utrecht) werden er geen punten meer verspeeld. Door de verrassende nederlaag van FC Twente tegen Lierse is de achterstand op de tweede plaats nog maar drie punten.

Zonder de naar Arsenal vertrokken Anouk Hoogendijk en de wegens zwangerschap, tijdelijk, gestopte Daphne Koster deed Ajax het prima in Leuven. Het was echter wachten tot de 34ste minuut voordat de eerste treffer viel. Eshly Bakker. Kelly Zeeman blokte een schot van Leuven en stuurde daarmee direct Bakker weg. Na een indrukwekkende rush maakte Bakker het knap af.

Na rust raakte Ajax de controle een beetje kwijt. Slordig uitverdedigen aan Amsterdamse kant zorgde er voor dat Cranshoff de 1-1 kon maken. De Belgische ploeg deed na die treffer niets meer dan alleen maar verdedigen. Ajax herpakte zich en Desiree van Lunteren zette Ajax weer verdiend op voorsprong.  Invaller Chantal de Ridder zorgde met twee doelpunten voor de 1-4 eindstand.

Aanstaande vrijdag speelt Ajax weer thuis. Op sportpark De Toekomst is om 19:30 uur Lierse de tegenstander.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma of ga naar de klassenpagina van de BeNe League.