Adnan Barakat per direct toegevoegd aan technische staf OFC

Een dag voor het duel tegen EVV heeft derdedivisionist OFC een wijziging doorgebracht in de technische staf. Adnan Barakat zal ook plaatsnemen op de bank en zal onderdeel uitmaken van de begeleiding. De 36-jarige oud-prof is momenteel speler van het zaterdagelftal van de Oostzaners.

“Dit is een perfecte vervolgstap in mijn carrière, dat ik hier de kans heb op dit podium om aan te sluiten en mijn ervaring over te brengen op de jongens”, zegt Barakat. Hij wordt per direct aan de technische staf toegevoegd om zich bezig te houden met individuele begeleiding. De clubleiding doet er alles aan om dit seizoen wél naar de Tweede Divisie te promoveren. Op die manier is de komst van Barakat zeer welkom. “Het team heeft zoveel potentie, dus willen we er alles uithalen.”

Bij zijn huidige club kan Barakat onder hoofdtrainer Eric Heerings zijn eerste ervaringen opdoen in het trainersvak. “Mijn doelstelling op langere termijn is natuurlijk ooit aan het roer te komen. Maar dat is een lange weg. Dat OFC het in mij ziet zitten, wist ik al. Ik zie het als mijn tweede thuis en ken iedereen hier. Dat maakt alles op de werkvloer ook veel makkelijker.”

De voormalig profvoetballer van NAC Breda, FC Eindhoven, Cambuur, FC Den Bosch en meerdere clubs in Thailand speelde tussen 2016 en 2018 in het eerste elftal van OFC. Afgelopen zomer zou de middenvelder eigenlijk naar eersteklasser AGB gaan, maar sloot hij zich uiteindelijk aan bij de Zaterdag 1. Zeer waarschijnlijk blijft hij, net als assistent-trainer Olaf Lindenbergh, voor de tweedeklasser voetballen. “In principe blijf ik gewoon spelen, alleen moet de afstemming wel kloppen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC