Home / Derde Divisie zondag / ADO ’20 gaat twee jaar langer door met Roy van der Mije en Mitchell Haijen: “Geweldig naar ons zin”
Haijen en Van der Mije - ADO '20

ADO ’20 gaat twee jaar langer door met Roy van der Mije en Mitchell Haijen: “Geweldig naar ons zin”

ADO ’20 verraste afgelopen zomer door Roy van der Mije en Mitchell Haijen naar Heemskerk te halen. Waar Van der Mije afkomstig was van OFC, kwam Haijen over van De Volewijckers. Beide trainers hebben het na een half jaar al zo naar hun zin dat ze besloten om voor twee seizoenen bij te tekenen. Hoe gaat het eigenlijk met beide mannen?

Van der Mije kondigde afgelopen seizoen aan dat hij bij OFC zou vertrekken en een nieuw avontuur aanging bij ADO ’20. Het was voor de oefenmeester klip-en-klaar dat de overstap hem goed zou doen. “Het was voor mij een bewuste keuze om naar ADO ’20 te gaan”, vertelt de oefenmeester. “De visie die de club uitstraalt, past perfect bij mijn werkwijze. Zo willen we bij ADO ’20 graag de jeugd inpassen in het eerste team. Dan moeten we er echter wel voor zorgen dat het niveau van de jeugdspelers verder omhoog gaat. Daar werken we als club momenteel hard aan.”

Ook Haijen heeft het uitstekend naar zijn zin bij ADO ’20. “We zijn echt in een warm bad terechtgekomen”, zo vertelt de assistent van Van der Mije. Hij ziet duidelijke paralellen met De Volewijckers, waar hij vorig seizoen aan het roer stond. “De Volewijckers is, zeker voor Amsterdamse begrippen, een zeer hechte familiaire club. Net zoals bij ADO ’20 kent iedereen elkaar. Dat is mooi om te zien.”

De samenstelling van de selectie van ADO ’20 is veelzeggend. Zo kent het eerste team met de gebroeders Nijman en Boom tweemaal broertjes. Van der Mije: “Dat zijn échte ADO-jongens die bij deze club zijn opgegroeid. Die vertegenwoordigen een belangrijk gedeelte van deze vereniging, want mensen komen voor deze jongens naar het eerste team kijken. Het toont de cultuur van deze vereniging aan. Tegelijkertijd willen we met deze club dolgraag voor de prijzen spelen.”

Haijen ziet door deze manier van werken dat de selectie zeer hecht met elkaar is. “Ik denk dat 70 tot 80 procent van de groep bestaat uit spelers die uit de jeugdopleiding komen óf al jarenlang met elkaar bij ADO ’20 samenspelen. We hoefden de verbindingen tussen de spelers niet meer te leggen, want die waren al aanwezig. Op deze manier is het natuurlijk prettig om aan de slag te gaan.”

De overstap van Haijen zorgde er wel voor dat hij zijn hoofdtrainerschap tijdelijk aan de wilgen moest hangen en zich moest richten op het zijn van assistent. Voor de trainer maakt dat echter weinig verschil. “Ik kende Roy nog goed uit mijn tijd bij JOS Watergraafsmeer. Hij was destijds hoofdtrainer, terwijl ik stageliep voor mij TC-2. Die samenwerking verliep destijds al zeer prettig. We houden de lijnen kort en bellen bijna elke dag. Ik krijg veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waardoor ik op dit nieuwe niveau veel kan leren maar ook zeker wat kan toevoegen.”

ADO ’20 is sinds de coronastop op de tiende plaats terug te vinden, maar dat kon een stuk hoger zijn. De mannen kregen namelijk te maken met meerdere afgelastingen vanwege corona-uitbraken. Van der Mije: “Zelf hebben we amper in een vaste samenstelling kunnen spelen vanwege blessures, maar daarmee hebben we laten zien uit wat voor soort hout we gesneden zijn. Hoewel we geen brede selectie hebben, zitten in onze groep spelers met echte beleving. Als het seizoen een vervolg krijgt dan kunnen we zeker in het linker rijtje meedoen.”

De samenwerking bevalt Van der Mije en Haijen dermate goed dat ze in november besloten om voor twee seizoenen bij te tekenen. Het betekent dat ze tot medio 2024 vastliggen. “Als trainer én mens hebben we het geweldig naar ons zin”, benadrukt Haijen. “Op voetbalgebied hebben we het gevoel dat er nog veel rek zit in deze groep. We hebben de kwaliteiten rondlopen en willen het huidige project graag doorzetten. Dan hebben we de overtuiging dat we het nóg beter kunnen doen.” Van der Mije is het daarmee volledig eens. “Het kader staat en dat werk kunnen we de komende jaren verder uitbouwen.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)