Nino van de Heuvel verruilt OFC voor ADO'20

ADO ’20 trekt OFC-er Nino van den Heuvel aan

Zondag Derde Divisie koploper ADO`20 heeft Nino van den Heuvel van regiogenoot OFC aangetrokken. De oud-aanvoerder vertrekt aan het einde van het seizoen 2022-2023 na vier jaar naar de club in Heemskerk. De ploeg wil graag promoveren naar de Tweede Divisie, terwijl OFC – momenteel hekkensluiter – alle zeilen bijzet om degradatie uit die Tweede Divisie te voorkomen. OFC moet daar in elk geval directe concurrent IJsselmeervogels zien te achterhalen en daarna voor zien te blijven. Dan kan directe degradatie worden voorkomen, dan speelt de club nog wel nacompetitie.

Andere prikkel

In Heemskerk wordt Van den Heuvel herenigd met enkele oude bekenden, zoals Milan Klopper en trainer/coach Roy van der Meije. Na een kort avontuur bij de Spaanse voetbalclub La Nucia streek Van den Heuvel uiteindelijk neer bij OFC om zo hoog mogelijk te voetballen, met een schuin oog houdend op een profcarrière. Na vier seizoenen werd het tijd voor een andere prikkel.

Aanvaard

“Ik ben heel blij straks te kunnen zeggen dat ik voor de club OFC heb mogen spelen”, vertelde van den Heuvel aan de vooravond van de herstart van de Tweede Divisie. “Ik heb voor één seizoen getekend bij ADO’20. Dat is best nog een beetje spannend, want ADO’20 is wel heel sterk, maar zijn nog geen kampioen. Ik ben dus nog in onzekerheid of ik volgend seizoen ook Tweede Divisie speel. Bij OFC is dat trouwens ook geen zekerheid, gezien de stand op de ranglijst. Het kan nog alle kanten op. Beide clubs kunnen in theorie volgend seizoen Derde Divisie spelen of we komen elkaar misschien wel tegen in de Tweede Divisie. Ik denk dat ADO’20 uiteindelijk voor mij toch een stapje hogerop is. Ik vind het niet makkelijk de club OFC te verlaten, het is niet eenvoudig een dergelijk besluit te nemen. De supporters hebben het gelukkig aanvaard. Het niveau speelt mee in al mijn keuzes en ADO’20 is ook nog eens in de buurt. Ik hoef weinig te reizen”.

Spanje

Van den Heuvel rook in het verleden al even aan het profvoetbal en beleefde een fraai avontuur als semiprof bij La Nucia. Hij heeft nog altijd ambities om zo hoog mogelijk te spelen: “Ik ben 24, dan moet je ook nuchter naar de situatie kijken. Ik word steeds ouder om de echte grote stap nog te zetten. Ik heb het profvoetbal nog niet uit mijn hoofd gezet. Je hoopt altijd zo hoog mogelijk te spelen. Ik speel nu Tweede Divisie. Dat is tegen professioneel aan”.

Kampioen

“Ik ben sowieso toe aan een nieuwe uitdaging, na vier seizoenen in Oostzaan. ADO’20 is een heel mooie verenging met een trainer/coach met wie ik eerder heel fijn heb samengewerkt. Ik ben door hen benaderd en daar sprak al veel vertrouwen uit. Ik kom met enkele oud-ploeggenoten te spelen. Ik heb met hen en onder trainer Van der Meije een periode heel goed gespeeld bij OFC, na een moeizaam eerste half jaar. De club draaide al goed en we hebben daarna nog heel mooie resultaten gehaald. Ik ben uiteindelijk kampioen geworden met OFC als jonge aanvoerder. Op voetbalgebied was dit het hoogste wat ik heb bereikt. Dat was een geweldig jaar! De jaren daarvoor deden we het ook goed, maar twee keer werd de competitie voortijdig afgebroken”.

Geen aanvoerder meer

“Dit jaar beleefde ik zelf een moeilijke periode bij OFC. Er kwam veel op mij af. Daarom heb ik in overleg besloten geen aanvoerder te zijn dit seizoen. Die taak is overgedragen. Maar uiteraard probeer ik wel mijn invloed op een goede manier in te zetten binnen het team, om het beste uit mezelf en anderen te halen. In het begin hebben we dezelfde speelwijze en stijl gehanteerd. Dat ging best redelijk, maar we verloren vaak op slimmigheden en effectiviteit. Ik heb daar zelf ook veel van geleerd. Bepaalde dingen gebeuren mij niet meer. Als team hebben we stappen gemaakt en ook persoonlijk heb ik weer stapjes gemaakt”.

Punten pakken in de Tweede Divisie

“De resultaten voor de winterstop waren hoopgevend, we hebben vertrouwen geput uit de laatste wedstrijden. Ik denk dat we sowieso drie wedstrijden hebben gespeeld waar we punten hadden moeten meenemen en dit niet gebeurde. Die gedachte moeten we meenemen. Iedereen kan van iedereen punten pakken, dat wijst deze Tweede Divisie wel uit. Ik geloof echt dat we nog een kans maken. Elk team heeft (veel) kwaliteiten. Dat geldt ook voor ons”.

“Ik ben bezig mijn studie fysiotherapie af te ronden. Vanaf volgende week ga ik aan de gang met mijn scriptie. Dat is druk en spannend tegelijk. Het is een kwestie van plannen en voetbal is een echte uitlaatklep voor mij. Ik hou wel van die druk, ook van de belangrijke wedstrijden. Ik werk overal stapsgewijs naar toe. Hoewel het gek zou zijn om volgend seizoen tegen OFC te spelen, zou het heel mooi zijn voor de omgeving: ADO’20 en OFC beiden in de Tweede Divisie”.

Komend weekend, zondag 22 januari, start OFC met een uitduel op sportpark ‘De Lok’ in Tiel tegen TEC. De competitiewedstrijd in de Tweede Divisie start om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Hardeman, met zijn assistenten Faber, Kloekke en vierde official Huijs.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC