Home / Algemeen / Adri Looijen verruilt SVA voor FC Purmerend

Adri Looijen verruilt SVA voor FC Purmerend

Adri Looijen volgt Peter Lek na dit seizoen op als trainer van zondag derdeklasser FC Purmerend. De oefenmeester heeft nu nog de leiding bij competitiegenoot SVA. Looijen was van plan bij te tekenen in Assendelft, totdat Purmerend met een “niet te weigeren aanbieding” kwam.

“Na vijf jaar bij IVV zit ik nu een half jaar bij SVA en dat bevalt me prima. De intentie was er om bij te tekenen, maar half december meldde FC Purmerend zich. Ik woon zelf in Purmerend en mijn zoon heeft jaren bij de club gevoetbald, dus ik ben al bekend daar. En ik kan er op de fiets naar toe. Na twee positieve gesprekken was het voor mij duidelijk dat ik deze kans niet kon laten liggen.”

Bij SVA werd verbaasd gereageerd toen Looijen het bekend maakte. “Ze waren teleurgesteld. Het bestuur vond het jammer omdat we van plan waren mijn contract te verlengen. Ook al heb ik nu een nieuwe club gevonden voor volgend seizoen, ik richt me nu gewoon nog op SVA.”

Halverwege het seizoen staat de oefenmeester met SVA op een negende plaats in de zondag derde klasse B, terwijl FC Purmerend hekkensluiter is. Onduidelijk is dus nog of Looijen volgend seizoen in de derde of vierde klasse actief is. “Daar heb ik geen invloed op. Je weet dat je niet zeker weet op welk niveau je actief zal zijn als je halverwege het seizoen een nieuwe club hebt. Het is alleen wel jammer dat ze er nu zo slecht voorstaan.”

Send this to a friend