AFC 1 via AFC 2 zonder problemen naar kwartfinale beker

Topklasser AFC heeft zich als eerste weten te plaatsten voor de kwartfinale van de beker. De ploeg van Bart Logchies plaatste zich ten koste van het tweede elftal van de club voor de laatste acht door met 6-3 te winnen. Daan Sutorius scoorde drie keer.

Het was een een opmerkelijk gezicht. 22 AFC-ers tegen elkaar voor een ‘echte’ wedstrijd. Logchies had samen met Roy Tular, de trainer van het tweede, twee teams weten samen te stellen. De bank was matig bezet: beide teams hadden maar één wissel (Biberoglu en Bosma). In het ‘eerste’ was er een basisplaats voor Danny Goedkoop en Matthijs Jesse terwijl het tweede aantrad met onder andere Mitchell Theuns, Tom van den Brink en Pepijn Kluin.

Het ‘eerste’ kwam eigenlijk geen moment in gevaar en nam steeds de leiding. Daan Sutorius opende al snel de score, maar Billy Tavares zorgde binnen het kwartier al voor de 1-1. Na de tweede treffer van Sutorius zorgde Bas Middelkoop vlak voor rust voor de 2-2.

Na rust bezorgde Jonathan Richard AFC 1 voor de derde keer een voorsprong, maar nu was het Van den Brink die voor de gelijkmaker tekende. Frank Abbring zorgde met een eigen doelpunt dat het vlaggenschip weer op voorsprong kwam (4-3). Pieter Koopman en een derde treffer van Daan Sutorius bepaalden de eindstand op 6-3.

AFC gaat in de kwartfinale op bezoek bij de winnaar van het duel tussen de twee eersteklassers Fortuna Wormerveer en WV-HEDW. Klik hier voor het complete speelschema in de beker.