fbpx
Home / Algemeen / AFC neemt 3 punten mee na vermakelijk duel in Katwijk

AFC neemt 3 punten mee na vermakelijk duel in Katwijk

In een zeer vermakelijk duel heeft AFC 3 punten gepakt tegen Katwijk. In de kustplaats stond na 90 minuten een 1-2 stand op het scorebord.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Tweede Divisie 

Beide ploegen speelden graag op de aanval en dat leverde een leuke wedstrijd op. Al vroeg in de wedstrijd was er een goede kans voor Raily Ignacio, na een bal van achteruit. Ook Fouad Belarbi was mee, maar doelman Ricardo Kieboom was het tweetal te snel af. Na een klein half uur kreeg Ignacio een goede bal van Yord Teijsse en eigenlijk een 100 procent kans op de 0-1. Hij schoot echter recht op de vuisten van Kieboom, maar hield er wel een corner aan over. Uit die corner wist Dalian Maatsen de bal weer voor het doel te brengen. Dit keer was het wel raak voor Ignacio: 0-1. Heel lang kon AFC niet van die voorsprong genieten, slechts een minuut of 2 maar. Marciano Mengerink werd bereikt vanaf rechts en wist goed weg te lopen bij Maatsen, waarna hij de 1-1 binnen kopte. Met die stand zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Na een klein uur was Katwijk heel dicht bij een voorsprong, maar een poging van dichtbij ging naast. Aan de andere kant viel de goal wel, al was dat wat gelukkig. In de kluts kwam de bal op het hoofd van Yordi Teijsse terecht, en viel binnen: 1-2. Katwijk zette aan, AFC probeerde uit te lopen, wat zorgde voor een leuke slotfase. De grootste kansen waren voor Robert Susan, die net voorlangs schoot, en voor Fouad Belarbi die vanuit moeilijk hoek de lat raakte. In blessuretijd zette Katwijk nog één keer alles op alles en ging ook Kieboom mee naar voren, maar de 2-2 viel niet meer.

AFC staat nu negende met 11 punten, net zoveel als de nummer 6. Volgende week ontvangt het ASWH, dat dertiende staat.

Send this to a friend