AFC bereidt zich in Barcelona voor op tweede seizoenshelft

De selectie van AFC is dinsdag (gisteren) teruggekeerd van een driedaags trainingskamp in Barcelona, om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft in de Tweede Divisie. In de Spaanse zon hield de ploeg van Ton du Chatinier het bij een paar zware trainingen in aanloop na de competitiehervatting tegen De Treffers, komende zondag.

Van 7 tot 10 januari hadden de Amsterdammers hun kamp opgesteld in Spanje. Du Chatinier: “We hebben er bewust voor gekozen om geen oefenwedstrijd te spelen en alleen te trainen, omdat we ook te maken hebben met een aantal blessures. Wel hebben we bijvoorbeeld een partijvorm met tien-tegen-tien gespeeld.” Zo werd onder meer op conditioneel vlak, met een duurloop en shuttleruntest, hard getraind om alles weer op peil te krijgen voor de eerste competitiewedstrijd van 2017. Zondag gaat AFC hiervoor op bezoek bij nummer vier De Treffers.

Die wedstrijd is een topper, aangezien AFC zeer knap op een gedeeld tweede plaats staat, acht punten achter koploper Jong AZ. “Het gaat dit seizoen boven verwachting goed, dat hadden we vooraf niet verwacht. De tweede seizoenshelft is traditioneel lastiger omdat teams nu ook weten hoe je speelt. Dat heb ik de groep ook verteld. De doelstelling blijft het zelfde. We willen in het linkerrijtje eindigen. We staan nu erg hoog in het linkerrijtje en als we dat weten vast te houden, hebben we een fantastisch seizoen achter de rug.”

De toekomst van de oefenmeester is nog onduidelijk. “Ik heb wel gesprekken gevoerd met AFC, maar we zijn er nog niet uit. Ik heb ook plannen om naar Frankrijk te verhuizen, dus we wachten alles eerst rustig af. Zo heb ik dat ook met de club afgesproken.”

Foto’s: AFC.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC