Home / Algemeen / AFC bereidt zich voor op ‘een lastig seizoen’
De eerste training van het seizoen voor AFC.

AFC bereidt zich voor op ‘een lastig seizoen’

Als eerste Amsterdamse club begon AFC woensdagavond met de voorbereiding op komend seizoen. De selectie die vorig seizoen kampioen werd van de zondag Topklasse, is grotendeels bij elkaar gebleven. Trainer Willem Leushuis bereidt zich met AFC voor op “een lastig seizoen”.

“Na een historisch seizoen, kriebelde het weer om aan de slag te gaan”, vertelt Leushuis. AFC werd voor het eerst in de geschiedenis landskampioen van de zondag amateurs, maar greep naast het algeheel landskampioenschap. “We hebben natuurlijk een lang seizoen achter de rug, maar keken er wel naar uit om weer te beginnen. Het was leuk elkaar weer te zien.”

“Het doel is om het team en de spelers individueel beter te maken. Met aantrekkelijk voetbal willen we dan meedoen om het kampioenschap. We weten dat het een moeilijk seizoen gaat worden, als kampioen zullen de tegenstanders het ons lastig maken. Kampioen worden is lastig, maar kampioen blijven is nog moeilijker. Al smaakt ons kampioenschap van vorig seizoen naar meer.”

Voor komend seizoen mist AFC echter een spits. Joost Heij (zes) en Pepijn Kluijn (vijftien) raakten aan het eind van vorig seizoen zwaar geblesseerd, terwijl Sjoerd Jens (vier) besloot een stapje terug te doen naar zaterdag 2. Leushuis: “We missen met die drie spelers 25 doelpunten. Dan wordt het lastig om de sportieve ambities waar te maken. We hebben nu geen echte spits, daar zijn we nog altijd naar op zoek. Goede spitsen zijn voor AFC financieel alleen niet haalbaar. Hoe we dit op gaan lossen, weten we nog niet.”

Foto boven: AFC

Send this to a friend