AFC is blij met winterstop na nederlaag tegen Rosmalen

Voor Topklasser AFC zit 2014 er op. Een jaar dat zo prachtig begon en uitmondde in het landskampioenschap van de zondagamateurs eindigt in mineur. Een 3-0 nederlaag bij promovendus OJC Rosmalen zorgt er voor dat de ploeg van Willem Leushuis op een veertiende plaats staat, een degradatie plaats.

Aan het begin van het seizoen verloor AFC ook al van Rosmalen. Nu was de eerste kans ook voor OJC, maar Smulders stuitte op doelman Kerwin Hartman. AFC kreeg mogelijkheden via Pepijn Veerman (kopbal) en Tim Wulffraat. Een minuut voor rust was het toch de thuisclub die scoorde. Thijs van der velden was de doelpuntenmaker.

Na een sterk eerste deel van de tweede helft kon AFC die verdiende gelijkmaker maar niet forceren. Vlak voor tijd viel het doek definitief toen Van der Velden zijn tweede maakte. Ilias Zaimi maakte er ook nog 3-0 van.

AFC staat na zestien wedstrijden op de veertiende plek. Dat is een degradatie plaats. De achterstand op ADO’20 bedraagt echter maar een punt. De voorsprong op Leonidas, dat vijftiende staat. Neen korte rustperiode vertrekt AFC op 8 januari op trainingskamp naar Torremolinos. Op 18 januari hervat het de competitie tegen Leonidas. Vorig seizoen was dat toen nog de strijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst!