Home / Algemeen / AFC blijft derde ondanks weer een nederlaag in uitwedstrijd

AFC blijft derde ondanks weer een nederlaag in uitwedstrijd

Topklasser AFC heeft in Utrecht tegen Hercules weer geen uitoverwinning weten te boeken. De ploeg van Bart Logchies verloor met 2-0, maar blijft ondanks de nederlaag toch op de derde plaats staan. De voorsprong op de zevende plek, die recht geeft op plaatsing voor de Tweede Divisie is echter nog maar twee punten.

Het was de vijfde nederlaag van AFC dit seizoen en alle verliespartijen werden geleden in een uitwedstrijd. Alleen bij WKE werd een zege geboekt.

AFC was zeker niet de mindere tegen Hercules, maar toch ging het mis. In de eerste helft hadden de Amsterdammers de ploeg uit Utrecht flink onder druk weten te zetten. Veel goede kansen leverde dat de ploeg van Logchies echter niet op. Alleen topscorer Daan Sutorius was vlak voor het rustsignaal dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd geblokt.

Na de hervatting was het wederom Sutorius die de beste kans op een treffer kreeg. Zijn kopbal ging echter net naast. Hercules kon niet veel meer dan tegenhouden, maar toch was het de ploeg uit Utrecht die de score opende. Een kwartier voor tijd was het Kevin Ligtermoet die de 1-0 aan lieten tekenen.

Nadat het duel tien minuten gestaakt was geweest wegens een blessure bij de assistent-scheidsrechter werd het duel uitgespeeld. Frank Heus bepaalde na de onderbreking de eindstand op 2-0. Hij schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen achter doelman László Sándor.

Aanstaande zondag staat er voor AFC weer een uitwedstrijd op het programma. De Amsterdammers reizen dan af naar Sneek voor de ontmoeting tegen Sneek Wit Zwart. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse.

Foto via Twitter Stan Bos 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC