AFC blijft in topklasse

AFC heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt in competitie verband. De uitwedstrijd tegen Hilversum werd met 1-2 gewonnen. De ploeg van Karel Bonsink speelde bijna de gehele wedstrijd met tien man omdat Erik Metgod de rode kaart kreeg. Voor AFC scoorde door Lutzen Brink en Ron van Es. Daarmee is AFC voor 99% zeker ook volgend seizoen weer aktief in de topklasse.

Voor AFC stond er weinig meer op het spel. Officieel was de ploeg van Cor ten Bosch  nog niet veilig maar het moest wel heel raar lopen als de Amsterdammers nog in gevaar zouden komen. De overwinning op Hilversum betekent dat er ook volgend jaar weer, zo goed als, op Topklasse niveau gespeeld kan worden.  Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong op UNA acht punten. Voor Hilversum is dat nog een hele zware opgave.

Als na negen minuten moest Hilversum met tien man verder omdat scheidsrechter Kok de rode kaart gaf aan Erik Metgod vanwege, in zijn ogen, slaande beweging. Lutzen Brink zette AFC middels een mooi afstandsschot op voorsprong, 0-1. AFC-verdediger  Dwight Gefferie ontsnapte vervolgens aan zijn tweede gele kaart en  alles wat Hilversum steunde wilde even later een strafschop toen Peter Post Dion Glumac neerhaalde.

Na rust zorgde de ingevallen Sadal voor de gelijkmaker maar lang kon Hilversum daar niet van genieten. Ron van Es kreeg de de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en scoorde via de onderkant van de lat.  De grootste kans was daarna voor de thuisploeg maar Michael The wist niet te scoren.

AFC staat nu op de tiende plaats met 37 punten na 27 wedstrijden. Hilversum heeft er slecht 25 en moet uit de resterende drie wedstrijden minimaal vier punten goed zien te maken op UNA om nog kans te maken om ook volgende seizoen in de topklasse te spelen. AFC kan zich vanaf nu richten op de halve finale in de beker tegen Chabab op 29 april.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)