Archieffoto: HBS-AFC van vorig seizoen

AFC blijft maar verliezen

AFC is in de topklasse  bezig aan een zere slechte reeks. De ploeg van Cor ten Bosch verloor vandaag met 1-0 van HBS. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al na acht minuten. Het is voor AFC de vierde nederlaag op rij. De Amsterdammers blijven wel op de achtste plaats staan.

De laatste overwinning dateert van 21 oktober toen aan de Boelelaan Sneek Wit Zwart met 2-0 werd geklopt.  Daarna volgde nog een gelijkspel tegen VVSB en vervolgens nederlagen tegen De Treffers, EVV en WKE. Ten Bosch: “We geven de goals gewoon te makkelijk weg en we scoren niet. Zo simpel is het”.

Ook tegen HBS liep AFC al snel achter de feiten aan. Peter Post, die speelde in plaats van de geschorste Mike Ruijter, schatte een hoge bal verkeerd in en door de enorme wind kon Brouwer de bal over doelman Molenaar heen tikken. Na acht minuten was het dus al 1-0 en vanaf dat moment was AFC heer en meester. Het had bijna de gehele wedstrijd de bal in haar bezit maar tot echt grote kansen kwam het niet. Ten Bosch: “We speelden de hele wedstrijd op hun helft maar konden niet echt grote kansen creëren . Sjoerd Jens is ook niet in vorm en dat scheelt natuurlijk een hoop. “

Met het inbrengen van Joost Heij als extra spits probeerde de trainer iets te forceren. HBS kwam twintig minuten voor tijd zelfs met tien man te staan tien Van pelt zijn tweede gele kaart kreeg. Peter Psot schoof ook door richting de spits positie en Ron van Es werd ook nog ingebracht. Het mocht allemaal niet baten. Ten Bosch: “We hebben denk ik een keer of vijf de achterlijn gehaald maar steeds was het net niet. De grootste kans kwam uit een voorzet van Mike Derlagen maar Jens nam een sliding terwijl hij in mijn ogen gewoon door had kunnen lopen richting het doel. Dat was de beste mogelijkheid die we gehad hebben. Ook toen HBS met tien man speelde veranderde er niets. Zij speelden toch al allemaal vlak voor hun goal. Of je dat met tien of elf man doet maakte niet zoveel uit. Dat blok blijft toch staan.”

“Reëel is het niet maar we hadden minimaal een punt verdiend maar we staan met lege handen.”, vervolgt Ten Bosch. Dinsdag wacht er weer een zware opgave in het bekertoernooi als de koploper van de zaterdag topklasse GVVV op bezoek komt. In de vorige ronde tegen Ajax speelde AFC met bijna haar hele tweede team. Dinsdag zal dat niet gebeuren. Ten Bosch: “Het zal een mengeling van 1 en 2 worden. Zoveel spelers heb ik ook weer niet. Mike Ruijter zal in ieder geval spelen. We zijn het ook wel aan onze stand verplicht om een representatief elftal te komen tegen GVVV al ligt mijn prioriteit natuurlijk nog steeds bij de competitie.”

Archieffoto: HBS-AFC van vorig seizoen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)