Home / Algemeen / AFC boekt in Sneek eindelijk weer eens een zege op vreemde bodem

AFC boekt in Sneek eindelijk weer eens een zege op vreemde bodem

Topklasser AFC heeft er even op moeten wachten , maar in Sneek werd sinds 27 september (bij WKE) eindelijk weer eens een uitoverwinning geboekt. De ploeg van Bart Logchies won met 2-3. De Amsterdammers keken geen enkele keer tegen een achterstand aan en handhaven zich in de top van het klassement.

Zonder Melvin Grootfaam, hij was te laat voor het verzamelen, maar met Pieter Koopman in de basis kreeg het op de laatste plaats staande SWZ de eerste kan van de wedstrijd via Derguti, maar Laslo Sandor wisten zijn inzet te keren. Binnen tien minuten verprutste de aanvaller zijn tweede kans van de middag.

Na een kwartier komende de Amsterdammers uit de eerste echte kans op voorsprong. De pass van Daan Sutorius wordt door Pieter Koopman keurig afgerond (0-1). In de counter is AFC wederom gevaarlijk, maar Koopman krijgt de bal net niet bij de vrijstaande Koen Bosma.

Halverwege de eerste helft komt Sneek op gelijke hoogte nadat Age Hains Boersma een vrije trap binnen tikt (1-1). Na een half uur stompt Sneek-doelman Van der Meulen een vrije trap van Bosma uit de verre hoek. De kansen stapelen zich in de eerste helft op. Na iets meer dan een half uur krijgt AFC een strafschop (omdat Biberoglu werd neergehaald) die door topscorer Sutorius wordt binnen geschoten (1-2). Het is echter weer Boersma die nog voor rust voor de tweede keer deze middag gelijk maakt (2-2). Aanvoerde Magid Jansen moet nog voor rust met een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Geoffrey Galata.

Ook na rust zijn er voldoende kansen. Eerst voorkomt Jardour met een kopbal een Amsterdamse treffer, maar na twintig minuten valt toch het doelpunt dat AFC zo hard nodig heeft. Jonathan Richard kopt de 2-3 binnen. De ploeg van Logchies weet in de slotfase de voorsprong vast te houden. Al was Andringa nog dicht bij de gelijkmaker, maar ernstig gehinderd belandt zijn inzet in de handen van Sandor. Ook Nederhoedt weet de doelman niet te passeren.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor komende zondag

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC