AFC boekt tweede overwinning op rij, instelling is veranderd

AFC heeft de smaak te pakken. De regerend kampioen won op bezoek bij EVV met 1-2. De ploeg van Willem Leushuis zegevierde vorig week voor het eerst. Toen versloegen de Amsterdammers De Treffers (2-1). ,,De instelling van de spelers is veranderd. Deze zege is een bevestiging dat wij op de goede weg bezig zijn”, vertelde Leushuis.

De openingsfase was zondag voor EVV. De formatie van Leushuis mocht zich gelukkig prijzen dat keeper Yousef el Abdallaoui in vorm was. ,,Hij voorkwam met twee geweldige reddingen dat wij op achterstand kwamen”, aldus Leushuis.

Na een half uur knokte AFC zich terug in de wedstrijd, maar voor de theepauze vielen er geen treffers. Pas na iets meer dan een uur kwam de amateurkampioen van Nederland op voorsprong. Daan Sutorius kon de bal binnen tikken na een blunder in de defensie van EVV. ,,Alleen in de eerste dertig minuten liepen wij achter de feiten aan, maar daarna herstelde mijn ploeg zich.”

Tien minuten voor tijd verdubbelde Jonathan Richard de voorsprong. Het duel leek gespeeld, maar Chefrino Eind bracht vlak voor tijd nog even de spanning terug. Hij maakte in de negentigste minuut de 2-1. ,,Het was een lastige wedstrijd, maar de zege is verdiend. Voor rust was EVV sterker, maar in het tweede bedrijf waren wij de bovenliggende partij.”

AFC verloor de eerste twee duels van dit seizoen. Promovendi EDO en OJC Rosmalen verrasten de Amsterdammers. ,,In de eerste twee wedstrijden speelden we niet goed, maar de instelling van de spelers is veranderd. De groep is weer scherp en wil graag winnen met goed en aantrekkelijk voetbal. Daarnaast zijn we nu ook gewend aan het idee dat de tegenstander ons als algeheel amateurkampioen anders benaderen dan vorig seizoen.”

De ploeg uit Amsterdam stijgt door de zege naar de negende plek. Promovendus OJC is na vier speelronden de verrassende koploper van de Topklasse zondag.