Kenny Teijsse per direct weg bij AFC

AFC buigt achterstand bij VVSB in laatste halfuur om in zege

Met twaalf punten uit vijf wedstrijden blijft tweededivisionist AFC goed in het spoor van koploper IJsselmeervogels. De ploeg van Uli Landvreugd boekte op bezoek bij VVSB een belangrijke zege. De Amsterdammers bogen een 2-0 achterstand om in een 2-4 overwinning. Alle treffers vielen in de tweede helft.

Voor de rust deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, al waren de betere kansen voor de bezoekers. Binnen een kwartier had AFC al een ruime voorsprong kunnen hebben. Raily Ignacio trof de paal en Yordi Teijsse zag zijn strafschop gepakt worden door doelman Menno de Jong. Ook redde De Jong even later goed op een schot van Fouad Belarbi.

In de 51ste minuut nam VVSB de leiding handen: AFC-doelman Patrick Zonneveld werd gepasseerd door een afstandsschot van Patrick Batist. Enkele minuten later was het opnieuw raak voor de ploeg van Jack Honsbeek (ex-Legmeervogels). Lulinho Martins, vorig seizoen nog actief voor eersteklasser FC Aalsmeer, verdubbelde de voorsprong op aangeven van Arno Dijkstra: 2-0.

Nog geen twee minuten na de 2-0 had AFC de aansluiting alweer gevonden. Opnieuw kregen de bezoekers een strafschop. Nu ging Jonathan Richard achter de bal staan en hij maakte geen fout. In de 68ste minuut werd de stand zelfs gelijk getrokken. Kenny Teijsse tekende met de 2-2 voor zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst.

Vervolgens gingen de Amsterdammers erop en erover. In het laatste kwartier maakte AFC de comeback compleet door uit te lopen naar 2-4. Eerst kopte Ignacio raak uit een voorzet van Belarbi, tien minuten voor tijd rondde invaller Koen Bosma een vlijmscherpe tegenaanval af.

AFC blijft door de knappe zege tweede staan, op één punt van IJsselmeervogels. Die ploeg is als enige nog ongeslagen dit seizoen. Dinsdag krijgen de Amsterdammers in het kader van de TOTO KNVB Beker eerstedivisionist Telstar op bezoek, zaterdag krijgt de competitie een vervolg met de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC