AFC debutant Danny Goedkoop: “Het was wel spannend met zo veel publiek”

Voor de 18-jarige Danny Goedkoop kwam afgelopen weekend een droom tot leven. Door blessures en schorsingen bij AFC maakte de verdediger zijn debuut bij de basiself van AFC. “Ik had al een kwartiertje meegedaan tegen HBS. Maar om in de basis te mogen beginnen is een leuke kans. Het was wel spannend met zo veel publiek.”

AFC won de belangrijke wedstrijd tegen EDO uit Haarlem met 3-1 en hield goed stand op het hoogste amateurniveau. “Het verschil tussen de A1 en het eerste is wel groot. Je moet veel sneller denken en weten wat je gaat doen voordat je de bal krijgt. Ik heb morgen een gesprek met Menzo maar hij heeft al gezegd dat ik het goed heb gedaan. Ik heb best veel goede reacties gekregen dus dat was wel heel leuk.”

Danny Goedkoop

Goedkoop is naar eigen zeggen een goed coachende centrale verdediger die de ploeg van achteruit kan neerzetten. Daarnaast heeft de nog jonge verdediger veel duelkracht en is het een goede kopper. Of Goedkoop ook in de thuiswedstrijd tegen EVV weer in de basis begint is maar de vraag. Zelf denkt de verdediger echter van niet. “De basis denk ik niet. Jasper de Haer komt weer terug van een schorsing dus ik verwacht dat hij er weer zal staan. Ik hoop op minuten en zal wel meetrainen met het eerste en daar hard werken om uiteindelijk een vaste waarde te worden.”

AFC draait momenteel een slecht seizoen. De ploeg werd vorig jaar nog kampioen maar strijd dit seizoen tegen degradatie. Hoewel AFC zich inmiddels zo goed als veilig heeft gespeeld is het eerste elftal nog steeds geen geoliede machine. “Het is een voordeel dat ik hierdoor wel eerder de kans heb gekregen om mee te doen maar voetballend gezien is het veel moeilijker om in een stroef draaiend elftal terecht te komen. Het is op dit moment veel lastiger voetballen omdat het niet loopt maar hierdoor kom ik wel veel vaker in de duels dus dat is goed voor mijn ontwikkeling en de sfeer is nog steeds erg goed en ik ben goed opgevangen door de spelers.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC