AFC diep in blessuretijd alsnog ten onder in Veenendaal

AFC is er niet in geslaagd om de halve finale van de districtsbeker te bereiken. Lang leek de wedstrijd op bezoek bij DOVO af te stevenen op strafschoppen, maar diep in de blessuretijd was het oud-profvoetballer Serhat Koç die de thuisploeg nota bene uit een strafschop naar de volgende ronde schoot.

De eerste kansen waren voor zaterdag Hoofdklasser DOVO, maar in de openingsfase waren pogingen van Koç en Rik van der Eerden niet gevaarlijk genoeg. AFC kon tot dan toe niet imponeren tegen een beter DOVO. De Amsterdammers kwamen pas vlak voor rust echt in scoringspositie, maar een schot werd gekeerd door de defensie van de thuisploeg.

Pas na een grote mogelijkheid van Koç na rust kwam AFC meer aan voetballen toe. Verder dan een poging van afstand kwamen de Amsterdammers niet, de grote kansen bleven namelijk uit. Beide ploegen waren in evenwicht en de wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, al AFC-doelman Youssef El Abdellaoui nog twee keer redding brengen op inzetten van Roy Bakkenes en Jan Struijk.

Van die verwachte strafschoppen kwam er uiteindelijk één, nog voor het eindsignaal. In de 94ste minuut wees de scheidsrechter resoluut naar de stip en was het Serhat Koç die AFC van de halve finale van de districtsbeker weerhield.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC