03042016 VVSB AFC screenshot NH juichen AFC 2

AFC doet hele goede zaken met winst op VVSB

In de zondag Topklasse heeft AFC zichzelf een hele goede dienst bewezen door de uitwedstrijd bij VVSB met 2-3 te winnen. AFC boog in de laatste zes minuten een 2-1 achterstand om in een zege. Met de drie punten is de ploeg van Bart Logchies weer een stap dichter bij de Tweede Divisie.

Met Laszlo Sandor weer in het doel en de van een schorsing teruggekeerden Magid Jansen en Koen Bosma in de basis was de eerste kans voor de thuisploeg. Bekerheld Maikey Parami kon na zeven minuten alleen op Sandor af maar zijn pass op Tavilla werd door de doelman onderschept. AFC moest wel al snel Mark van den Boogaart wisselen. De middenvelder had last van zijn teen en werd vervangen door Guido Moelee.

AFC liet na ruim een kwartier voor het eerst van zich horen. Een vrije trap van oud VVSB-speler Koen Bosma werd door keeper Ronald van der Meer echter gestopt. Naarmate de wedstrijd vorderde werd AFC steeds sterker. Halverwege de eerste helft werd een bal van Pieter Koopman door Kraaijvanger nog van de lijn gehaald, maar drie minuten later was het wel raak. Koopman maakte zijn twaalfde van het seizoen (0-1). Op slag van rust was VVSB nog dicht bij de gelijkmaker maar Sandor stopte met zijn voeten de inzet van Serbony.

Na rust moest AFC weer een aderlating laten. Daan Sutorius werd rond de middenlijn stevig aangepakt door Parami en kon de wedstrijd niet vervolgen. Mitchell Theuns was zijn vervanger. De eerste kans was voor de ploeg uit Noordwijkerhout, maar doelman Sandor reageerde attent. Dit keer maakte hij het schot van Bas Ruigrok schadeloos.

Laslo Sandor keeper AFC

Na zeventig minuten moest Sandor toch het hoofd buigen. Een voorzet van Tim de Rijk werd door Parami binnen getikt (1-1). AFC kwam na de gelijkmaker niet meer echt onder de druk uit. Een kopbal van Kraaijvanger wordt tien minuten voor tijd door Sandor gemist en Serbony kon vervolgens de 2-1 binnen schieten.

Matthijs Jesse schreenshot NH

Waar AFC verslagen leek stroopte het nog een keer de mouwen op en met resultaat. Zes minuten voor tijd werd het vanuit een scrimmage 2-2 door Jonathan Richard. Een minuut later kwam er zelfs nog de voorsprong. Invaller Matthijs Jesse bracht AFC de drie hele belangrijke punten.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Topklasse en zie welke ploegen aanspraak mogen maken op een plek in de Tweede Divisie.

Foto’s screenshot beelden NH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC