Maarten Stekelenburg keert niet terug bij AFC

AFC door oog van de naald

AFC heeft in Echt tegen EVV een 1-2 overwinning geboekt. Magid Jansen benutte in de 92ste minuut een strafschop. In een hectische slotfase, met aan beiden kanten een afgekeurde goal, trok AFC dus uiteindelijk aan het langste eind. Gemert en Sneek zijn inmiddels gedegradeerd maar AFC staat voorlopig nog op de derde degradatie plaats.

Met Wibout de Vette als linksback en de geblesseerden Jasper de Haer en peter Post op de tribune leek AFC na nog geen tien minuten op achterstand te komen. Eveleins was sneller dan Mike Ruijter en hij werd gevloerd door doelman Kerwin Hartman. De doelman kreeg slechts geel van scheidsrechter Cairo. Hartman stopte net als tegen ADO’20 de strafschop.

AFC, dat beter was dan EVV, kreeg voldoende kansen om de score te openen. Enrico Patrick was twee keer dichtbij en Sjoerd Jens had misschien wel een strafschop moeten hebben. Tien minuten voor rust was het eindelijk raak.  Enrico Patrick zet voor en zijn broer Joshua Patrick, de kleinste man van het veld, kon vervolgens koppend de 0-1 maken.

De sterk spelende De Vette stond na rust met twee goede voorzetten aan de basis van weer een aantal grote kansen. Eerst zak Enrico Patrick zijn inzet gestopt worden en niet veel later schoot Jens over. Uit een van de spaarzame aanvallen kwam EVV op gelijke hoogte. Op ongelukkige wijze ging de bal via de rug van Duncan de Moll in eigen doel (1-1).

Vlak voor tijd lijkt het dan helemaal mis te gaan voor AFC maar de kopbal van Marc Eberle komt op de lat. Het was het begin van een paar hectische slotminuten. AFC breekt uit en Joshua Patrick staat geen buitenpel maar scheidsrechter Cairo zag elders op het veld een overtreding van Ron van Es op De Wit en keurde de treffer af. In de volgende aanval scoort EVV via Evelein maar opnieuw keurt Cairo de treffer af. Dit maal wegens buitenspel. In de counter via Enrico en Joshua Patrick blokkeert Roy Maessen hands. Scheidsrechter Cairo wijst naar de stip. Het is inmiddels de 92ste minuut. Magid Jansen blijft koel en bezorgt AFC drie hele belangrijke punten.

Voorlopig schiet de ploeg van Maarten Stekelenburg er nog niet veel mee op en blijft het degradatiegevaar. Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de pagina van de topklasse. Aanstaande zondag ontvangt AFC het al gedegradeerde Gemert.