Foto Mario Wormhoudt: Tom van de Bri

AFC door winst in Spakenburg koploper van Tweede Divisie

In de Tweede Divisie is AFC de nieuwe koploper. De ploeg van Ton du Chatinier boog in de slotfase een achterstand om op bezoek bij Spakenburg. Door doelpunten van Pieter Koopman en invaller Tom van den Brink wonnen de Amsterdammers met 1-2.

AFC begon in het vissersdorp uitstekend en kreeg in de openingsfase de beste kansen. De inzet van Teun van Zweeden eindigde tegen de paal, Marien Willemsen zag zijn schot in het zijnet belanden, Spakenburg-verdediger Ralph Dua voorkwam met een sliding op het laatste moment gevaar van Pieter Koopman en Daan Sutorius schoot recht op doelman Theo Timmermans af.

Spakenburg probeerde zich iets meer te laten zien, maar kon doelman Patrick Zonneveld niet echt testen. Verder dan een kopbal van Tom Oostinjen net langs de verkeerde kant van de paal kwam de thuisploeg niet, waardoor er niet werd gescoord in de eerste helft.

Dat lukte Spakenburg na rust wel. Met een uur op de klok begon Oostinjen aan een lange rush, kwam naar binnen en liet Zonneveld met een schot laag in de hoek kansloos: 1-0. Een kwartier voor tijd kon Danny van der Meiracker vanaf elf meter de wedstrijd beslissen, toen de bal op de stip werd gelegd na een handsbal van AFC. De aanvoerder van Spakenburg vond echter de buitenkant van de paal, waardoor AFC in de wedstrijd bleef.

In de slotfase profiteerden de Amsterdammers hiervan. Nadat invaller Matthijs Jesse zijn afstandsschot zag terugkeren van de lat, prikte Pieter Koopman in de 83ste minuut van dichtbij de 1-1 binnen. Het werd nog mooier voor de gasten. Drie minuten voor tijd kreeg invaller Tom van den Brink genoeg ruimte om te draaien en de 1-2 tegen de touwen te jagen, waardoor AFC er met de volle buit vandoor ging.

De ploeg van Ton du Chatinier profiteerde van een 2-0 nederlaag van Kozakken Boys bij Barendrecht en heeft de koppositie overgenomen. GVVV volgt de Amsterdammers op één punt, die zondag mogelijk nog door Jong AZ (tegen Jong Vitesse) gepasseerd kunnen worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC