Home / Algemeen / AFC eervol ten onder tegen FC Groningen

AFC eervol ten onder tegen FC Groningen

Topklasser AFC is er niet in geslaagd om het eredivisionist FC Groningen erg lastig te maken in de tweede ronde van de KNVB beker. De ploeg van Willem Leushuis verloor met 0-2 maar had, met name in het eerste kwartier, voor een stunt kunnen zorgen.

Topscorer Tim Wulffraat, in de competitie al goed voor zes doelpunten, had na zes minuten al de openingstreffer op zijn schoen.  Na een lange pass van Guido Moelee liep Wulffraat vanaf de linkerkant op Marco Bizot af maar de doelman redde met zijn benen. Na iets meer dan een kwartier volgde de tweede kans. Al moet eerlijk gezegd worden dat die een stuk moeilijker was dan de eerste.  Wulffraat speelde twee man en schoot vanaf zo’n twintig meter een meter naast het doel.

Groningen kreeg weinig kansen ondanks het vel balbezit. Het was dat Wulffraat niet mee verdedigde en zijn tegenstander zo liet lopen. De voorzet werd uiteindelijk door Kostic binnen geschoten. Een aantal fouten gingen er wel aan vooraf en ook doelman Youssef El Abdellaoui leek niet helemaal vrij uit te gaan. Nick van der Velden vergat voor rust al de wedstrijd te beslissen.

AFC bleef daardoor kans houden op een stunt. De mooiste aanval kwam vijf minuten voor rust. Het was weer Moelee dia aan de basis lag van de doelkans. De linksback bediende Sjoerd Jens die de bal vervolgens prachtig controleerde op de borst en direct uithaalde.  Bizot moest tot het uiterste gaan om een treffer te voorkomen.

Na rust zagen de 900 toeschouwers een minder aantrekkelijk duel. Het krachtsverschil werd steeds duidelijker. Toen Genero Zeefuik een kwartier na rust voor de 0-2 zorgde was het gedaan met de Topklasser. Groningen verzuimde, vooral via Van der Velden, verder afstand te nemen.  De eretreffer, die AFC op basis van inzet wel verdiende, kwam er niet.  Invaller Meulemans was nog het dichtst bij een doelpunt.

Na de overwinning in de eerste ronde op SHO (1-2) en de nederlaag tegen FC Groningen zit het bekeravontuur er op voor AFC.  Zondag wacht misschien wel een veel belangrijkere wedstrijd. Nummer twee AFC speelt dan thuis tegen koploper Leonidas.

Send this to a friend