Home / Algemeen / AFC en Chabab starten met verlies

AFC en Chabab starten met verlies

AFC en nieuwkomer Chabab zijn het nieuwe seizoen in de topklasse begonnen met een nederlaag. AFC verloor de wedstrijd in en tegen Gemert met 1-0. Chabab zal haar debuut op het hoogste niveau wel anders voorgesteld hebben. De ploeg van Alami Ahannach verloor met maar liefst 6-0 de uitwedstrijd tegen FC Lienden.

In de Betuwe kreeg Chabab een harde les. Terwijl het vorig seizoen in het bekertoernooi vele topklassers uitschakelde was het vandaag bij de seizoensouverture kansloos tegen Lienden. Al voor de eerste drinkpauze keek Chabab tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna volgde een redelijk herstel maar dat resulteerde niet in een treffer. Twintig minuten voor tijd werd het 3-0 en was het verzet gebroken. In de resterende tijd wist de thuisploeg nog drie keer het net te vinden.

AFC was vooraf gewaarschuwd voor het sterke Gemert. De Brabanders werden vorig seizoen met overmacht kampioen in de hoofdklasse en hebben zich voor dit seizoen ook nog eens flink versterkt. Trainer Cor ten Bosch moest het ook nog eens doen zonder de geschorste Magid Jansen en Jasper de Haer. Tevens was Ron van Es met vakantie. Kerwin Hartman verdedigde in Gemert het doel omdat de nieuwe aanwinst Beau Molenaar herstellende is van een meniscus operatie.
Bij rust stond het, onder tropische omstandigheden, nog 0-0. Spits en arts Sjoerd Jens liet weten dat het eigenlijk niet verantwoord is om onder deze omstandigheden te moeten spelen. Jens: “Eigenlijk zou de KNVB deze wedstrijd gewoon niet door moeten laten gaan. Het wordt 35 graden en op het kunstgras is het dan nog veel heter.”
De thuisploeg kreeg voor rust een groot aantal kansen maar wisten die niet te benutten. Het enige doelpunt viel tien minuten na rust en kwam van de voet van Falkenstein. AFC eindigde de wedstrijd met tien man omdat Joost heij de rode kaart kreeg vanwege natrappen.

Woensdag spelen AFC (tegen DVS’33) en Chabab (tegen RKAVV) in de landelijk beker. Volgend weekend spelen Chabab en AFC allebei een thuiswedstrijd. AFC ontvangt JVC Cuijck en Chabab speelt op Sportpark Riekerhaven tegen de regerend kampioen Achilles’29.