AFC en HBS schieten weinig op na terechte puntendeling

In de Topklasse Zondag hebben AFC en HBS vandaag (zaterdag 4 april red.) de punten gedeeld. Op sportpark Goed Genoeg eindigde de wedstrijd in 1-1. In een matige wedstrijd kwam de thuisploeg na rust op achterstand, maar middels een doelpunt van Daan Sutorius werd er in ieder geval een punt aan deze confrontatie overgehouden.

Na afloop was het 1-1 gelijkspel volgens AFC-verdediger Jasper de Haer ook een terechte uitslag. De Haer: “Uiteindelijk kun je wel blij zijn met een punt. Het was een gelijkwaardige wedstrijd, ondanks het feit dat we vlak voor tijd nog een grote kans hadden op de overwinning.”

Daan Sutorius en Jan-Paul Saeijs

Een overwinning leek er lange tijd niet in te zitten. Dat kwam niet door een achterstand tegen de bezoekers uit Den Haag, maar in de eerste helft wisten beide teams nagenoeg geen kansen te creëren. Op een hobbelig veld ging er veel mis en waren de kansen eigenlijk ook op één hand te tellen. HBS werd met name via Tjeerd Westdijk gevaarlijk, maar ook hij testte doelman Youssef El Abdallaoui niet echt. De schoten van de spits van HBS belandde namelijk tot twee maal toe naast. Daar wist AFC ook niks tegenover te stellen. Typerend was de enige doelpoging van de thuisclub. Pepijn Veerman kreeg even wat ruimte en volleerde hard, maar ook hoog over. Het was daarom geen verrassing dat beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Na de pauze kwam HBS beter uit de startblokken en kreeg het meteen een dot van een kans. Mike de Geer ontsnapte aan de aandacht van de AFC-defensie en gaf Westdijk een niet te missen kans, ware het niet dat de goed spelende spits niet uitkwam met zijn passen en de bal miste. Niet veel later maakte Westdijk deze misser goed, want de aanvaller hield in de zestienmeter goed het overzicht en legde af op Sami Said. De invaller bedacht zich geen moment en schoot de 0-1 binnen. AFC had maar vijf minuten nodig om de achterstand weg te poetsen. Een mooie bal over de verdediging van HBS van Melvin Grootfaam bereikte Sutorius en de middenvelder schoot beheerst binnen nadat hij keeper Sebastiaan Meeuwissen had omspeeld.

Mitchell Theuns langs de zijlijn

Na de 1-1 werd duidelijk dat zowel AFC als HBS niet wilde verliezen en dat leverde in het laatste deel van de wedstrijd weinig grote mogelijkheden op. HBS kreeg via Said nog een schotkans (net naast) en een kopbal van Jan-Paul Saeijs kon nog net op tijd worden weggehaald. In de blessuretijd zocht AFC nog één keer de aanval en had het vlak voor tijd de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen. Een lange bal van Guido Moelee gaat langs de HBS defensie en daardoor was Joshua Patrick ineens vrij voor het doel van Meeuwissen. De aanvaller was zich niet bewust van de ruimte om zich heen en nam de bal meteen op z’n voet. Daardoor belandde zijn inzet net naast. Meteen hierna floot scheidsrechter Ruperti voor het einde en kon er bij AFC weer één punt bijgeschreven worden.

Foto Tom Poederbach: Daan Sutorius scoort voor AFC.
Foto Tom Poederbach: Daan Sutorius scoort voor AFC.

Ondanks die laatste mogelijkheid benadrukte De Haer dat het goed was dat AFC in ieder geval niet verloren had. De Haer: “Elk punt is belangrijk in deze fase en zeker met het slechte veld konden we achterin geen risico’s nemen. Het was daarom niet al te best, maar het gaat nu om de punten.”

Met drie teams op 32 punten wordt het steeds spannender in de onderste regionen van de Topklasse. Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse Zondag.

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)