AFC in evenwichtig duel voorbij Koninklijke HFC

AFC heeft in de tweede divisie een solide overwinning geboekt op Koninklijke HFC. Op Sportpark Goed Genoeg waren de Amsterdammers met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Haarlem. Voor de Amsterdammers scoorden Edip Biberoglu, Tom van den Brink en Pieter Koopman.

Beide ploegen stonden in de beginfase van de wedstrijd erg goed gepositioneerd waardoor er maar weinig ruimte lag om voorin gevaar te stichten. Pas in de twaalfde minuut viel het eerste wapenfeit te noteren toen Melvin Grootfaam de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied hoog over de goal van Tom Boks heen wist te schieten.

Foto Mario Wormhoudt: Melvin Grootfaan proberet Carlos Opoku uit te spelen

Daarna nam AFC het initiatief in de wedstrijd steeds meer over en kreeg ook Daan Sutorius de kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. HFC-er Wouter Haarmans kreeg daarna twee goede mogelijkheden om de uitploeg aan de leiding te helpen maar faalde tot tweemaal toe.

De grootste kans van de eerste helft kwam zonder twijfel op naam te staan van Johan Kulhan. De middenvelder van AFC kon de bal van dichtbij binnenschieten maar zag zijn inzet met een katachtige reflex van Boks gekeerd worden.

Vlak voor rust werd de ban dan toch gebroken. Van Gelderen verloor zijn duel van Gertjan Tamerus die vervolgens oog in oog met keeper Patrick Zonneveld de 0-1 op het scorebord wist te brengen. Na rust was het AFC dat beter uit de kleedkamers was gekomen en al in de 52e minuut langzij wist te komen na een individuele actie en schot van de jarige Edip Biberoglu.

Foto Mario Wormhoudt: Edip Biberoglu scoort op zijn verjaardag de gelijkmaker

In het vervolg van de tweede helft was AFC razendsnel in de omschakeling en kregen Biberoglu en invaller Tom van den Brink nog goede mogelijkheden om AFC op voorsprong te brengen. Maar het duurde uiteindelijk tot de 76e minuut voor het toch raak was voor de Amsterdammers. Na hard werken van Koen Bosma legde hij de bal keurig af voor Van den Brink die de bal van dichtbij tegen de touwen schoot.

Koninklijke HFC ging vervolgens meer risico nemen om toch nog een resultaat te halen en dat zorgde voor penibele situaties in de AFC defensie. Toch waren het uiteindelijk niet de bezoekers maar AFC zelf die nog een treffer wisten te produceren. Na een corner in de slotfase waarbij zelfs keeper Boks zich in de zestien melde was het invaller Pieter Koopman die na een vlijmscherpe counter de eindstand op 3-1 bepaalde.

Foto Mario Wormhoudt: Tom van den Brink zet AFC op voorsprong

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisise. het duel werd ‘live’ op FOX uitgezonden. Het Amsterdamsche Voetbal legde vast wat daar allemaal bij komt kijken. Die reportage is dinsdag op onze site te zien.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt